Zasněžená romance
Foto: autorka

Zasněžená romance

6. 12. 2020

Konečně u nás poprvé zasněžilo. To byla krása, probudit se do bílého rána. Bělostná peřinka pokryla  vše a rázem byl svět čistší, světlejší, hezčí. Chápu, že pro řidiče žádná radost, však také na silnicích už odpoledne byla špinavá břečka, díky posypové soli. 

Ač nepatřím ke skřivanům, vyrazila jsem ráno ven s mojí věrnou kamarádkou ,která už na zahradě nadšeně zarývala čenich do sněhu. Vyšlápla jsem si do nedotčené přírody u nás, kam moc, spíše vůbec, nechodí lidé, kteří mohou, anebo by to i potřebovali.  Škoda pro ně, jsou tu moc hezké, klidné vycházky, kopečky, rovina, jak si co kdo vybere podle svých možností. No nevybere, raději doma, nebo nákupy, nebo co já vím. 

Abych se přiznala, je mi moc hezky, i když nepotkám živáčka, kromě srnek, které vždy rychle prchnou, nebo z dáli občas uvidím divoké prase, které také rychle zmizne v houštinách. A nad hlavou zašvitoří ptáček, ohlašující vetřelce.  A mně se v hlavě převalují myšlenky na minulé, přítomné chvíle, jak vše pomíjí, vlastně, co to dopíšu, už se to stává vzpomínkou. Procházejíc tichou zasněženou krajinou intenzivně vše vnímám, cítím svoji volnost, svobodu a myslím, že v takové chvíli jsem i lepší člověk, oprostěný od nutného civilizačního zla. Jsou to jen moje osobní chvíle, chvíle asi štěstí, či  druh meditace? 

Příroda je moudrá - čtyři roční období: Jaro, léto, podzim, zima. Každé období má význam pro dění v přírodě. A tak je to i s námi  s lidmi. Jaro - rozpuk, krása, vše bují, roste, kvete, miluje se, připravuje se na vrchol. Léto - zralost, práce, výchova potomků, povinnosti, ale i společná zábava, užívání si života. Podzim - začínají se sklízet plody životní práce, oddych, zvolnění, menší starosti, děti vylétlé z hnízda, větší svoboda. Zima - začíná zklidňování, smiřování, potřeba odpočinku, větší čas  pro sebe, věnování se svým zájmům, ale také ubývání sil. Zima je dobrá k oddechu, abychom mohli příští rok znovu začít  . Zákon Života - neměnný koloběh přírody. Je dobré vnímat, nenarušovat tento koloběh, prožívat vše dobré a nevidět cíl jen v mamonu a přepychu. V docela prostých, obyčejných věcech je mnoho kouzel. Je to jen v člověku, zda tato kouzla chce objevit a s nimi se sžít. 

Vše jednou skončí, tak si tento čas pozemský, nám tady  vyměřený, prožívejme v lásce a pokoře. Vše, jak má být, a tak si to lidičky užívejme !  Krásný Advent všem.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 27 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.