PES zavře restaurace a hotely, návštěvy domovů pro seniory budou možné i nadále
Ilustrační foto: pixabay.com

PES zavře restaurace a hotely, návštěvy domovů pro seniory budou možné i nadále

14. 12. 2020

Protiepidemický systém se od pátku 18. prosince opět vrací do stupně číslo čtyři. Znamená to mimo jiné, že se před svátky uzavřou restaurace a hotely. Naopak, oproti původním opatřením ve stupni 4 budou možné návštěvy zařízení pro seniory. A nezavřou se ani obchody či služby jako například kadeřnictví.

„Důvodem, proč umožníme návštěvy domovů pro seniory je ten, že v nich již nějakou dobu probíhájí antigenní testy. A testování návštěv i zaměstnanců bude pokračovat i nadále,“ vysvětlil ministr zdravotnictví Jan Blatný.

Antigenní test na covid-19 si budou moci od středy nechat udělat dobrovolně všichni občané České republiky, a to zdarma. Lidé se budou moci testování zarezervovat v on-line systému ministerstva zdravotnictví - viz zde: https://koronavirus.mzcr.cz/antigenni-testovani/.

Stuoěň číslo čtyři znamená, že se vrací zákaz vycházení mezi 23. a 5. hodinou ráno. Platí znovu také omezení pro shromažďování do šesti osob. Omezena bude i kapacita při bohoslužbách, přičemž kostely budou moci využít maximálně dvacet procet své kapacity.

Vláda dnes rovněž rozhodla o tom, že se prodlouží prázdniny dětem a studentům, do školy se půjde naposledy v pátek.

Premiér Andrej Babiš na dnešní tiskové konferenci potvrdil, že vláda v nejbližších dnech zřídí pozici vládního zmocněnce pro očkování. Podle kuloárních informací by jím měl být nedávno odstoupivší miniszr zdravotnictví Roman Prymula. První sada asi deseti tisíců vakcín by měla podle ministra Jana Blatného dorazit do České republiky koncem roku.

 

koronavirus
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.