Jak jsem jela pro kalendář až do Prahy
FOTO: autorka

Jak jsem jela pro kalendář až do Prahy

17. 12. 2020

Stalo se už tradicí, že po prvním kalendáři na zkoušku, který měl úspěch, redakce i60 vydává velký nástěnný kalendář, plný fotografií aktivních seniorů, doplněný básněmi dalších aktivních seniorů. A další aktivní senioři si kalendář kupují, obracejí listy a každý měsíc na ně vykoukne série fotografií. Na chatu každého 1. v měsíci zazní otázka, zda už byla nalistována ta správná stránka - to abychom se v říjnu nedívali na fialky.

Tak i letos vyšla informace, že kalendář opustil tiskárnu a hřeje se v útrobách redakční kanceláře. Po několikaměsíční absenci setkávání způsobené covidovými prázdninami jsem se rozhodla vyjet si do Prahy nasát předvánoční atmosféru a zastavit se osobně v redakci pro kalendář. Jakmile padlo toto rozhodnutí, nemohla mě zastavit ani skutečnost, že nový jízdní řád disponuje jen asi tak polovinou rychlíkových spojů oproti mé dřívější zvyklosti.

Už cestou jsem nad svým rozhodnutím jásala, neb obloha se začala protrhávat a přivítala mě příjemně slunečná Praha. Pokaždé si říkám, že se musím vydat někam jinam, ale stejně se nakonec vydám naučenou povinnou turistickou trasou, tj. tramvají č. 12 na Malostranskou a pak loudavým krokem přes Kampu a Karlův most na Staroměstské náměstí. Pokaždé je to stejné, a přece jiné. Nikdy nejsem zklamaná a naopak pokaždé závidím Pražákům, že "TO", co nemají nikde na světě, oni mohou mít každý den.

Myslím, že popisovat detailně trasu, takových třicet let přeplněnou turisty, není potřeba. Nyní svítí zelená mně, domorodci, a tak si plnými doušky užívám prosincového zubatého slunka a poloprázdných ulic. Zkuste se pod jeho hřejivými paprsky projít se mnou.

Kalendář jsem si samozřejmě v redakci vyzvedla a ve vlaku cestou domů jsem si ho poprvé pěkně prolistovala. A co vy, už máte kalendář i60 také doma?

Hodnocení:
(4.8 b. / 28 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%