Poděkování čtenářům za jejich letošní aktivity. A jaké bude Íčko v roce 2021?
V roce 2021 bude sídlo redakce V Kreativním centru Praha ve druhém poschodí

Poděkování čtenářům za jejich letošní aktivity. A jaké bude Íčko v roce 2021?

30. 12. 2020

Milé čtenářky, milí čtenáři, věrní Íčkaři,
dovolte, abychom vám poděkovali za další rok prožitý s portálem pro aktivní seniory i60.cz. Jaký byl uplynulý rok na Íčku? Kdo se stal Íčkařem roku? A co plánujeme na rok 2021?

Samozřejmě, že i největší český web pro seniory poznamenala pandemie. V březnu jsme kvůli ní založili novou rubriku Koronavirus, kterou jsme následně plnili denním přehledem nejdůležitějších událostí. Pro naše čtenáře jsme pak v době nouzového stavu připravovali týdenní úkoly a snažili se tak odvést pozornost od těch nejčernějších zpráv. A nemoc covid-19 poznamenala také další aktivity - setkávání Íčkařů. Musela se zrušit akce v Litoměřicích či plánované setkání redakce se čtenáři v Březnici i v kempu v Řevnicích. Rok 2020 byl prostě jiný, než ty předchozí, ale už je za námi a my musíme věřit, že nám štěstí přinese číslo 21.

Deset let s Íčkem!
V roce 2021 oslavíme deset let s portálem i60.cz. Ano, už deset let pro vás připravujeme každodenní porci čtení a zábavy. A my vám toto naše kulaté výročí budeme v průběhu celého roku připomínat - novými soutěžemi a aktivitami, které chystáme. Co to bude? Nechceme vše prozrazovat, ale například to bude nová vědomostní soutěž (kromě kvízu), rozvíjet chceme společně s vámi projekty Do stovky (přidáme i počítadlo kilometrů pro cyklisty) a Pamětnici a chystáme i spolupráci s jednou tiskárnou, která umožní našim čtenářům tisk fotoknih nebo kalendářů, ale i vlastních knih. Potěšíme i fotografy, pro které chceme vylepšit prostředí pro vkládání i prezentaci fotografií i celých fotoreportáží. Vylepšit plánujeme i prostředí Seznamky, o kterou byl v letošní roce poměrně velký zájem. Toto je jen náznak toho, co chystáme.

Chod redakce a rozvoj portálu samozřejmě vyžadují finance. Portál i60 může v současné době fungovat díky reklamě i vašemu klikání na reklamní bannery či odkazy v reklamních článcích. Jsme si vědomi toho, že reklama je pro některé z vás "na obtíž", zaznamenai jsme na toto téma i debatu čtenářů na chatu. Nicméně, náklady médií jsou všude ve světě hrazeny buď příjmy z reklam, anebo přímými platbami od čtenářů - v Česku má placený obsah (tedy bez platby nepřístupný) hned několik největších zpravodajských webů nebo u některých webů na provoz redakcí čtenáři přispívají.

Průzkum: "Íčko bez reklam"

My cestou zamčeného obsahu, který by byl bez platby nedostupný, jít nechceme. AIe zvažujeme, že nabídneme čtenářům možnost sledovat portál i60 bez reklam. Každý z registrovaných čtenářů by si tak mohl vybrat přístup na portál zdarma s reklamními bannery, anebo za poplatek bez reklam. Rádi bychom znali váš názor, zda byste o takovou možnost měli zájem. Prosíme proto o odpovědi na několik otázek, týkajích se vaší preference, jak byste si Íčko v budoucnu představovali vy sami - průzkum najdete na tomto místě.

Kde nás najdete v roce 2021?

Jedna důležitá změna čeká naši redakci již v prvních dnech nadcházejícího roku. Stěhujeme se! Už to vypadalo, že budeme muset opustit Kreativní centrum na Staroměstském náměstí, ale nakonec se nám podařilo v tomto zajímavém objektu udržet. V rámci "velké stěhovací akce", která tu po Novém roce nastává, se budeme přemisťovat do druhého poschodí, kde budeme mít dvě malinké kanceláře s označením M220 a M221. Takže až skončí nouzový stav a všechna ta omezení, rádi vás přivítáme a snad i uspořádáme nějaké setkání v místním divadélku.

 

Íčkaři v roce 2020

Vítězové poslední fotosoutěže roku

Ještě než přejdeme k závěrečnému bilancování uplynulého roku, zbývá nám vyhlásit vítěze poslední letošní fotosoutěže, jejíž téma byly Vánoce. Z vložených fotografií jsme vybrali tyto tři autory vítězných fotografií:

Eliška Murasová.jpg
Eliška Murasová - Co to může být?

DSCN7569-1.JPG

Zdenka Kroulíková - Vánoční strom v Českých Budějovicích

Bob Gajdoš.jpg
Bob Gajdoš - Vánoční jarmark

 

Ocenění čtenářů za aktivity v uplynulém roce

A na závěr naše roční bilancování. Stalo se již tradicí, že na závěr roku vyhodnocujeme aktivity našich čtenářů a vyhlašujeme několik "íčkařských kategorií", v nichž oceňujeme nejaktivnější čtenáře či jejich vybrané aktivity.

Začneme cenou „Nováček roku“. Letos jako Nováčky roku vyhlašujeme pana Miloslava Křížka, který po celý rok obohacoval portál i60 o krásné fotografie a paní Danielu Řeřichovou. Ta se sice registrovala na portál i60 již v roce 2019, ale až v roce 2020 se aktivně zapojila do dění na portálu a napsala celou řadu hezkých vzpomínkových příběhů.

"Počinem roku" jsme vyhodnotili výkon paní Evy Trojánkové, která v rámci projektu "Do stovky" ušla během roku 2020 neuvěřitelných 1945 km! To je, panečku, obrovská porce!

Blogařemi roku vyhlašujeme paní Danu Kolářovou za blog Knihovnické blogování, pana Jaroslava Charváta za blog Osamělý chodec a pana Antonína Váchu za blog Glosář tuctového důchodce.

A pomyslnou korunku pro "Íčkaře roku" převezme od paní Aleny Tollarové, která toto ocenění získala v loňském roce, paní Věra Ježková. ˇIčkařkou roku" ji redakce vybrala za její celoroční aktivity na portále i60, především za seriál O xenofobii s úsměvem, za básně psané společně s panem Janem Zelenkou, reportáže z výstav či celou řadu soutěžních příspěvků či soutěžních fotografií.

Všem uvedeným Íčkařům gratulujeme a začátkem příštího roku pošleme ceny.

A děkovačka nekončí…

Velký dík patří naší kolegyni Zuzaně Pivcové za editaci čtenářských příspěvků i celoroční přípravu vědomostního kvízu. Poděkování posíláme také kolegům z Redakční rady Ivaně Kosťunové, Oldřichu Čepelkovi a Aleně Tollarové. Alena nás v závěru roku požádala o uvolnění z redakční rady, čímž jí vyhovujeme a děkujeme za několikaleté působení v tomto redakčním orgánu. A díky i našim programátorům Liborovi Neumannovi a Lukášovi Novotnému.

Největší poděkování však patří všem čtenářům za to, že na portál i60 pravidelně chodí a díky svým příspěvkům jej pomáhají každý den tvořit a rozvíjet. Íčkařská rodina se utěšeně rozšiřuje o další aktivní čtenáře, kteří píší úžasné články, vkládají na portál nádherné fotografie, pomáhají a radí na chatech. Moc vám všem děkujeme!

A teď už zbývá poslední věc, a tím je přání do nového roku.

Přejeme všem čtenářkám a čtenářům, aby byl rok 2021 plný radosti, pohody, optimismu a hlavně zdraví. Musíme společně věřit, že letos covid-19 definitivně porazíme (a zrušíme rubriku Koronavirus) a vrátíme se zase k normálnímu životu bez omezení, bez roušek...

Tak tedy na dobrý rok 2021. Na zdraví! 

 

Hodnocení:
(5.1 b. / 54 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%