Bolek Polívka zahájil výstavu
fotografií k 50 dílům Manéže

Bolek Polívka zahájil výstavu
fotografií k 50 dílům Manéže

27. 11. 2012

Padesát černobílých i barevných fotografií Jefa Kratochvila je vystaveno v brněnském Divadle Bolka Polívky, kde připomínají padesát odvysílaných dílů zábavného pořadu Manéž. Poprvé ho televize natáčela v roce 1987. Renomovaný fotograf chtěl mít na výstavě původně z každého dílu jednu fotografii, nakonec však vybíral snímky podle osobností.

Fotografie zachycují Polívku například s Miroslavem Horníčkem, Jiřím Suchým, Jiřinou Bohdalovou, Hanou Hegerovou a mnoha dalšími umělci. Zachycují také proměny hlavního protagonisty. „Je sranda pozorovat, ať člověk chce, nebo nechce, ať pije, či ne, ať hulí, nebo nehulí, umělý chrup času. Jak se do člověka zakousne a nepustí,“ řekl s nadsázkou Polívka.

Výstava ho přiměla i k malému bilancování. „Pochopil jsem, co znamená, když lidé říkají, že jim to rychle ubíhá, když se na sebe dívám. V každém věku jsem měl o sobě velké pochybnosti, ale ty mě opouštějí. Uvědomuji si, že jsem v každém věku vypadal docela slušně. Proto mě asi brali do filmů,“ usmíval se.

Pro Kratochvila je focení Manéže vždy něčím výjimečným, plánuje si podle ní další práci i dovolenou. „Nemám v životě větší zábavu,“ prohlásil. „Jsem divadelní fotograf a po světě jsem fotil leccos. Ale Manéž je mimořádná,“ dodal. Kratochvil bydlel před 25 lety jen pár metrů od Polívky a znali se ze studií.

Rád by vyfotil ještě dalších padesát dílů, připouští však, že to bude nad jeho i Polívkovy síly. „Ale v dubnu 2013 se točí 51. díl, už se na něj těším,“ sdělil.

Dva díly ročně jsou podle režiséra Rudolfa Chudoby akorát. „Když je komik na obrazovce často, přestane publikum bavit. Není důležité, aby byl slavný rychle, ale dlouho,“ tvrdí. To se Polívkovi daří již 25 let.

Diváci se mohou těšit na další díly ještě několik let, protože, jak Polívka tvrdí, nápadů neubývá. „Jen jim člověk musí být otevřený,“ dodal.

Již natočený 50. díl Manéže uvidí televizní diváci v lednu příštího roku.

fotografie výstavy
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.