Foto

Vánoční trhy v Praze
budou staročesky tradiční

28. 11. 2012

Tradiční české ozdoby, svíce, perníčky, jmelí, slámové betlémy či dřevěné hračky a staročeské pochoutky ovládnou centrum české metropole v adventní čas. Pro vánoční strom na Staroměstském náměstí tentokrát pořadatelé zvolili ozdoby připomínající tradiční slámové figurky.  Rozpočet trhů se stejně jako loni pohybuje okolo deseti milionů korun.

"Letošní Vánoce se vrací k domovům našich babiček a prababiček. Vycházejí z jednoduchých barev, ozdob i pokrmů a doslova nás nutí zastavit se v uspěchané době a zamyslet se nad tím, proč Vánoce slavíme," uvedl Milan Heidler, výkonný ředitel společnosti Taiko, která trhy pořádá.

Návštěvníci Staroměstského náměstí se tak mohou těšit na zlaté, teple bílé, červené a medové Vánoce. V duchu tradičního folkloru si pochutnají na staročeských lokších, zelňačce, vinné klobáse i staročeských buchtách.

Deváté vánoční trhy odstartují na Staroměstském náměstí v sobotu 1. prosince a potrvají do 1. ledna. Vánoční trhy ovládnou tradičně také Václavské náměstí, kde potrvají až do 13. ledna.

Praha Vánoce
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.