Než si píchnout Sputnik z Ruska, to raději eutanazii ve Švýcarsku
Ilustrační foto: pixabay.com

Než si píchnout Sputnik z Ruska, to raději eutanazii ve Švýcarsku

6. 2. 2021

Svět, a s ním i Česko, zamořil čínský vir. A teď na něj pošleme ruskou vakcínu. Nadšení, s jakým se od maďarského premiéra Orbána vrátil český předseda vlády Babiš se svým poradcem a medicínským šíbrem Prymulou, mě poněkud děsí.

Na jedné straně Babiš mluví o tom, že nejdůležitější je bezpečnost našich občanů, na druhé straně naznačuje, že by se možná mohlo v Česku očkovat Sputnikem V ještě před tím, než bude tato ruská vakcína schválena Evropskou lékovou agenturou.

Loni v březnu se naši vládní činitelé klaněli při vykládání roušek z čínských letadel, teď se po přátelské návštěvě diktátora Orbána budou klanět nad zásilkami ruských Sputniků.

Ano, jde o život, politika by měla jít stranou. Ale o život jde i desetitisícům demonstrantů v Rusku, každodenně mlácených policejními obušky, čtyřem tisícům nově zatčených lidí, kteří se postavili za málem otráveného opozičníka Navalného. Ušlapávání všeho demokratického, vyhrožování, zatýkání a zabíjení nepohodlných lidí by mělo být důvodem k co nejtvrším sankcím ze strany demokratických zemí, tedy včetně Česka.

Před několika dny mi přistál do počítače dezinformační řetězový mail (je zváštní, že jsou záměrně zasílány do e-mailových schránek důchodců, tedy hlavně voličů), ve kterém se píše, abychom se za žádnou cenu nenechali očkovat vakcínami, které vyrábějí americké, britské, německé a švédské farmaceutické firmy, protože z nich mají miliardové zisky. Čekám tedy na mail, kde se bude psát, abychom se naočkovali ruským Sputnikem. V tomto případě zřejmě nepůjde o miliardy, ale o soudružskou výpomoc.

Sorry jako, ale já si do těla píchnout nic ruského a neschváleného nenechám. A to ani kdyby měl Sputnik stoprocentní účinnost. Než vakcínu z Ruska, to raději eutanazii ve Švýcarsku.

 

 

koronavirus zdraví
Hodnocení:
(2.6 b. / 40 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

24%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%