Foto

Rodinu přijdou Vánoce
dle průzkumu na 28 tisíc

28. 11. 2012

Pořídit vánoční dárky, připravit pohoštění i nutnou výzdobu bude českou rodinu v letošním roce v průměru stát téměř 28 tisíc korun. Před dvěma lety to bylo více než 31 tisíc. Letos lidé zaplatí méně za výprodeje a jídlo i pití, naopak více chtějí utratit za dárky. Vyplývá to z ankety GE Money Bank mezi 400 respondenty.

„Finanční výdaje průměrného Čecha dosáhnou kolem Vánoc až 14 tisíc korun. Stačí, když k avizované útratě 7000 Kč za dárky připočteme dalších 2700 korun za ostatní výdaje na pohoštění či výzdobu a také plánované nákupy v povánočních výprodejích přesahující 4000 Kč,“ uvedl mluvčí GE Money Bank Pavel Zúbek.

Využít povánoční slevy a pořídit některé dárky až v sezonních výprodejích se chystá 31 procent lidí. Při slevách plánují utratit v průměru 4150 Kč, nejčastěji za oblečení, obuv a elektroniku.

Muži se ve výprodejích chystají utratit o 900 korun více než ženy. Lidé ve věku 45 až 59 let si na slevy odkládají dokonce 6000 Kč. Mladí do 30 i starší nad 60 let plánují na rozdíl od nich tyto výdaje omezit na 2700 korun.

Polovina respondentů si hodlá v povánočních výprodejích koupit oblečení, mezi ženami je to dokonce 62 procent. Čtvrtina se chystá pořídit obuv, u žen je to 30 procent. Proti roku 2010 budou Češi výrazně více kupovat elektroniku, ukázal průzkum. Letos si ji ve slevách plánuje pořídit přesně polovina lidí, zatímco před dvěma lety to byla jen necelá třetina. Konkrétně to budou především mobilní telefony, dále pak audio či video přístroje, počítače nebo bílé zboží.

nákupy Vánoce
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.