Ať si Hrad s ruskou a čínskou vakcínou otevře vlastní výdejní okénko
FOTO: Jandy Stone, commons.wikimedia.org, CC BY-SA 2.0

Ať si Hrad s ruskou a čínskou vakcínou otevře vlastní výdejní okénko

10. 3. 2021

Miloš Zeman, politický bard, jehož ostré a vtipné bonmoty jsem kdysi míval rád, se na stará kolena úplně zbláznil. Hradní squadra ve složení Zeman, Mynář, Nejedlý, Ovčáček škodí české zemi stejně jako ten čínský vir.

Především v době krize má být prezident tím, kdo by měl své spoluobčany uklidňovat, promlouvat moudře k národu, přinášet povzbuzení a naději. Náš prezident ale už dlouhodobě národ rozděluje, šíří nenávist, zlobu a zostuzuje ty, kdož se nepodvolí zájmům jeho družiny.

Vyhrožování prezidenta Zemana vyhazovem ministra zdravotnictví a šéfky Státního ústavu pro kontrolu léčiv za to, že odmítají očkovat neschválenými vakcinami z Ruska a Číny, je už opravdu nehoráznost. Čína i Rusko si jsou moc dobře vědomi toho, že tady nejde o to zachránit lidské životy, ale jen a pouze o politickou sféru vlivu. A dobře to ví i Hrad. Poklonkování komunistické Číně a diktátorskému Rusku se děje po celou dobu, co se tato squadra usadila na Pražském hradě a místo hájení zájmů Česka a jeho obyvatel začala hájit jen své obchodní zájmy.

Pevně věřím, že ministr Jan Blatný prokáže statečnost a že tomuto tlaku nepodlehne. A že důvod pro jeho odstranění nenajde ani premiér Babiš, který by tím před nejdůležitějšími volbami ztrati poslední politické body.

Prezident Zeman už několikrát ukázal, že k prosazení svých zájmů jde přes mrtvoly. Překračuje své pravomoci, ohýbá ústavu. A nyní bez skrupulí a studu označí ministra Blatného a šéfku SÚKL Irenu Storovou za viníky tisíců zemřelých lidí na covid-19. Jakoby nevěděl, odkud ten zparchantělý vir sem přistál.

Až Evropská léková agentura vakcíny z Ruska a Číny schválí stejně jako schválila vakcíny z jiných zemí, nechť se s nimi v Česku očkuje. Do té doby si třeba může Hrad otevřít  své vlastní výdejní okénko, z něhož bude svým poslužným ovečkám rozdávat rudé vakcíny s certifikátem podepsaným Mynář&Nejedlý prezidentův mluvčí Ovčáček.

glosa očkování politika
Hodnocení:
(3.9 b. / 27 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

24%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

13%