Když nemáš talent, poodhal dvorce aneb jak se rodí celebrity
FOTO: Pixabay

Když nemáš talent, poodhal dvorce aneb jak se rodí celebrity

26. 3. 2021

Dříve se lidé stávali celebritami, když natočili několik úspěšných filmů, napsali knižní bestsellery, sklízeli aplaus plných koncertních a divadelních sálů či vysekali z kamene sochu. Dnes stačí sundat podprsenku, udělat selfíčko a poslat ho do médií. Celebrita je na světě.

Nemusí nic umět, dokazovat svou výjimečnost v tom kterém oboru. Stačí se ukázat v rouše Evině a o fanoušky je postaráno. Už dávno neobdivujeme um, nýbrž křivky. A tak nám denně média servírují tu zadeček začínající herečky, tu kousek ňadra zpěvačky z muzikálu či úplně všechno z již vyhaslé, ale stále ještě fešné modelky. Celebrity odhalují pupík v těhotenství, prs při kojení, zadek i předek u vany, bazénu, na pláži či v zimě u zamrzlého rybníka. Jitka Nováčková, Gabriela Boučková, Veronika Kašáková, Michaela Ochotská.Týnuš Třešničková, Monika Marešová, Zorka Hejdová... Znáte je? 

Dříve celebrity rozdávaly rozhovory a podpisy, dnes své odhalené tělo. Je to jednodušší, rychlejší a asi i výnosnější. Média nahotiny kupují, protože si zvýší čtenost a příjmy z reklamy. Dívky a někdy už i ženy v letech si přes média a sociální sítě získávají pozornost, protože jinak jen tak neprorazí. Když nemáš talent, poodhal dvorce. Když nemáš kšeft, vystrč půlky. Když nemáš názor, řekni to tělem.

Česká společnost uvadá, stává se z ní bulvár. Mladí se řídí podle toho, co jim do mobilu natroubí youtubeři, módu a životní styl určují influenceři, sledujeme herečky a herce stupidních a nikdy nekončících seriálů, zatímco autority od lékařů, přes vědce, profesory, po architekty či sochaře přehlížíme. Jsou pro nás nudní, jejich názory nás nezajímají anebo jim prostě nerozumíme. Zato víme, kdo kde má mateřské znaménko či malou jizvičku.

I mně mnohé fotografie oku lahodí, žaludku však příliš nechutí. . Ale třeba je mé vnímání ovlivněno jen současným koronaděním. Ruku na prsa, třeba zase bude líp.

 

 

celebrity společnost
Hodnocení:
(5 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%