Skiareály zasněžují, řada
z nich otevře příští víkend

Skiareály zasněžují, řada
z nich otevře příští víkend

2. 12. 2012

Díky chladnému počasí mohla o víkendu většina lyžařských středisek pustit naplno sněhová děla. Někteří vlekaři chtějí otevřít sjezdovky lyžařům už příští víkend, nicméně hlavním cílem pro všechny je mít svahy připravené do vánočních prázdnin. Na Jedlové v Lužických horách se už dokonce lyžovalo, v Telnici nad Ústím nad Labem pustili alespoň dětský vlek. Většina středisek však zatím čeká, dokud na svazích nebude dostatečná, tedy alespoň půlmetrová vrstva sněhu.

Na Vysočině kromě Nového Města na Moravě pustili sněžná děla také na Křemešníku u Pelhřimova, v Lukách nad Jihlavou, ve Vysoké u Havlíčkova Brodu, na Fajtově kopci u Velkého Meziříčí a na sjezdovce Šacberg u Jihlavy. V noci však teplota klesla k nule, a tak se děla musela vesměs zastavit.

Noční oteplení přerušilo zasněžování také ve Zlínském kraji. Předtím však sněžná děla jela ve Ski areálu Razula, na Pustevnách a na Trojáku. Také zde platí, že brány středisek chtějí otevřít do Vánoc. Se zasněžováním začali také v Jeseníkách, v pátek by mohl začít fungovat vlek v Branné na Šumpersku.

Pokud mrazivé počasí vydrží, první vleky by na jihu Čech mohly začít fungovat již o víkendu. Ve skiareálu Lipno dnes bylo v provozu 40 děl, první návštěvníky by rádi koncem týdne přivítali také na Zadově. Oficiální zahájení sezony je na Lipně plánováno na 15. prosince.

S víkendovým puštěním vleků zatím počítají v Harrachově, kde zasněžují jednu sjezdovku a na Klínovci v Krušných horách, kde by chtěli otevřít dvě. Pokud počasí příznivé pro zasněžování vydrží, 7. prosince by si první lyžaři mohli zajezdit i na šumavském Špičáku.

lyžování
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.