i60rádio - nová služba pro naše čtenáře
Ilustrační foto: pixabay.com

i60rádio - nová služba pro naše čtenáře

9. 4. 2021

Jsme portálem pro seniory, kteří jsou aktivní, akční a zvídaví. Proto se snažíme přicházet stále s novými podněty, nápady, ale i moderními službami. Teď to jsou podcasty - tedy zajímavé rozhovory, články či reportáže ve zvukové podobě.

Podcasty, tedy "hlasové články", spustila v Česku před několika lety nejdříve rádia, protože k nim měla nejblíž. Jednoduché vstřebávání informací, kdy můžete poslouchat a u toho třeba vařit, žehlit, pít kávu na terase nebo jen tak relaxovat se zavřenýma očima, získalo v poslední době tolik příznivců, že podcasty začaly vyrábět nejen média, ale i firmy či nejrůznější obchody. A nyní v době lockdawnu se přidaly i divadla, muzea či jíné kulturní instituce.

i60rádio
My jsme naši novou podcastovou službu nazvali vznešeně i60rádio. V první fázi vám nabídneme výběr nejzajímavějších podcastů z českého internetu. V této chvíli najdete na našem i60rádiu vybrané podcasty týkající se nejrůznějších témat jako je společnost, politika, příroda, věda, vzdělání a podobně. Každý týden budeme přidávat nové podcasty s tím, že budeme očekávat vaše reakce.

Pokud se vám budou podcasty líbit a a přivítáte možnost si v klidu sednout a něco si pustit, budeme tuto službu dále rozvíjet. Plánujeme vlastní podcasty, tedy vlastní pořady - rozhovory se zajímavými lidmi, ale i reportáže.

Jak na to?
Cestu k podcastům najdete jednak z tohoto odkazu, nebo jednoduše z horní lišty na hlavní stránce, kde jsou další naše služby (i60reality, Blogy, Kluby, Bazar, Pamětnice). Po otevření homepage i60rádia uvidíte přehled doporučených podcastů, na horní liště vpravo si pak můžete kliknutím na odkaz Všechny podcasty otevřít zatím všechny námi nahrané pořady. Můžete v nich také jednoduše hledat podle témat - obsahová témata v černých rámečcích v horní části strany.

Pod fotografiemi náhledů jednotlivých podcastů najdete vždy jeho název. Kliknutím na fotografii nebo tlačítko Chci přehrát se vám podcast načte a ukáže tlačítko pro spuštění podcastu, které vypadá nejčastěji takto:

podobr2.png      nebo    poobr1.png

Kliknutím na tuto ikonu se podcast spustí. Vy si jej můžete kdykoliv vypnout, ale i posunout zvukový záznam dopředu či zpět.

Věříme, že se vám bude i60rádio líbit. Pokud najdete v průběhu prohlížení a poslouchání podcastů nějakou chybu, napište nám. Stejně tak budeme rádi za vaši odezvu, jaká témata se vám nejvíce líbí.

Tak pěkný poslech!

Jan Raška
Petr Orálek

 

 

 

 

i60.cz rádio
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.