Máme, či nemáme?
FOTO: autorka článku

Máme, či nemáme?

15. 4. 2021

Co v téhle době můžeme mít, nebo nemít? No přece coronavirus. Už tři týdny se s manželem moříme touto hloupou otázkou. Vzniklo to tím, že jeden pátek nám začalo být zle, já měla kašel, jak starý tuberák a manžel měl každý večer teplotu, zajímavé je, že já neměla teplotu ani jednou. Objednali jsme se tedy na antigenní testy, to bylo další pátek a náš údiv byl opravdu nefalšovaný, když jsme byli oba negativní. Nicméně potíže se sice zmenšily, ale stále trvaly.

Další týden jsme kontaktovali naší obvodní  doktorku, mně poslala e-recept, manžela poslala na PCR testy do nemocnice s tím, že mě pošle až podle výsledku testu muže. Jaké bylo naše překvapení, když mu přišlo na mobil, že je pozitivní, to bylo ve středu. Náš současný způsob života je v podstatě samý údiv. Po dalším telefonátu s lékařkou poslala na PCR test i mě, takže objednáno na pátek dopoledne, odpověď přišla odpoledne s tím, že já jsem negativní.

Je-li někdo negativní, má jít po pěti dnech opět na test. Nastal třetí týden, je úterý a já s obavou volám své obvodní lékařce o žádanku na další test. Jaké bylo mé překvapení, když mi celkem bez problémů vyhověla. Objednáno na středu, v 9.50 hod. jsem stepovala v silném větru a zimě jak na Sibiři před odběrovým místem a teď čekám na ortel a dočkala jsem se, jsem negativní.

A víte, proč tohle píšu? Protože se mi stýská po přírodě a hlavně po focení. Vzala jsem si totiž s sebou do špitálu foťák. Jedna moje milá kamarádka z Mikulovic mi nedávno řekla, že focení je i o obyčejných věcech, třeba jen vyfocení domu, stromu, prostě focení toho, co vidím před sebou. A tak jsem nasadila kapuci na hlavu a fotila obyčejné věci. 

A musím říct, že mi, i při té zimě, bylo opravdu hezky. Přeji nám všem štěstí a zmizení všech virů z našich životů.

 

koronavirus Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 27 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%