Kouzlo jara, vůní a barev

Kouzlo jara, vůní a barev

6. 5. 2021

A octli jsme se  zase v jarním období. Sláva, že už je po mrazech, rozbředlém sněhu  a sluníčko k nám začíná být zase laskavé. 

Jací my jsme radostní i přizpůsobiví tvorové, okamžitě zapomeneme na nepříjemné dny a měsíce a těšíme se, že zase bude líp. Nechci to zakřiknout, myslím si, že opravdu už bude lépe. Že už ty hrůzy, které se na nás spustily, pomalu, ale jistě zmírňují a naplňují naše naděje v očekávání příštích dnů lepších. 

Tak se těším, že se konečně vydám do obchodů a vyberu si nové jarní boty, novou sukni a nové rifle. Tentokrát jsem si řekla: Žádne levné /ty mám pořád k pejskům/, chci nějaké pěkné, ve kterých bude moje postava skvělá . Opravdu?  Mám zřetelný tělesný pocit, že se to ošacení nějak smrsklo a je nepříjemné na těle. A co. Stejně je už obnošené, potřebuji obnovit šatník, jinak  bych se neodhodlala zbytečně nakupovat. Vždyť ve skříni je toho dost. Jenže je tu dilema, vždy, když obnovím a vyhodím, pak jdu po čase hledat to, co bylo mé oblíbené, a nenajdu to. Takže se těším, jen nepojedu hned 10.5., myslím si, že bude všude hodně kupujících, několik dní ještě vydržím.

Počasí přeje jarním květinám, kvetou stromy, zelená se tráva i májový deštík se na všechno snáší. Zajela jsem na kole do sousední obce, nad kterou se tyčí Husův vrch. Každé jaro je obsypaný žlutým zářivým hlaváčkem jarním. Tuhle podívanou si žádný rok nenechám ujít. 

Také jsme si zajeli s Matýskem na výlet k řece, podívat se na nutrie. Měly mladé a s vděčností přijímaly od nás něco na zub. Vnouček sledoval s velkým zaujetím. Je to krásný pocit, zažívat, jak malé děti vše prožívají do hloubi duše,  A obdivují každého malého broučka.  Při procházkách mu říkám, že se nic nesmí házet na zem, nýbrž tam, kam patří odpadky  - do odpadkového koše. Svědomitě rozbaluje bonbonky a papírky mi vrací do úschovy. A když viděl na stezce nepořádek - pravil - babičko tady je bordel - to se nesmí. Což opakoval pokaždé, když něco viděl na stezce. Co teď?  Má to ode mě, toto říkám dost často, co já vím, co vše ode mě pochytal, protože občas použiji jadrnou češtinu, co vám budu povídat  .  Asi se babička bude muset ukáznit a kontrolovat. Maty začne chodit po dvou měsících od příštího týdne do školky, tak tam bude slyšet správnou mluvu. A já budu mít volno, věřím až do prázdnin.  A mohu se zase více toulat s Mysty, které už ty výšlapy dost chybí. A víte, že se také spravila?

Jaro volá, příroda je v této době půvabná, rozkvétající, tak si ji pojďme užít. Přeji nám všem krásné a zdravé JARO!

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 28 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.