Život seniorů: zapojte se do průzkumu
Ilustrační foto: Ingimage

Život seniorů: zapojte se do průzkumu

13. 5. 2021

Chcete se stát součástí několikatisícové skupiny seniorů, kteří v anonymním dotazníku napíšou výzkumníkům, jak žijí, co dělají a jak vidí sami sebe? Nebude to o covidu ani o politice, bude to o vašem životě. Vyplněním dotazníku přispějete také k ovlivnění názorů mladších spoluobčanů na nás seniory.

Vážení íčkaři. Znáte mne nejen jako přispěvatele na i60.cz. Mnozí vědí, že se na Fakultě humanitních studií UK v Praze zabývám aktivitami a způsobem života seniorů. Starších lidí je i v ČR stále víc. Zhruba 2,5 milionů. Žijí rozmanité životy, v různém životním stylu a s různými aktivitami každý den. Pro další práci bychom nyní spolu z kolegy potřebovali odpovědi od mnoha seniorů na otázky, které se týkají jejich aktivit, životní pohody apod. Slouží tomu dotazník Život seniorů.

Dotazník je určen pouze lidem od 60 let věku výše. Nezjišťujeme vaše jméno ani název bydliště ani telefonní číslo, celé dotazování je zcela anonymní. Nejsou tu žádné otázky na covid (kromě jedné), nejsou zde žádné politické dotazy a nejsou zde žádné marketingové nabídky produktů nebo služeb. Jsem proto přesvědčený, že vám nebude nic bránit tento dotazník vyplnit. Teda je trochu dlouhý, 35-45 minut, udělejte si předem kafe a nespěchejte. Je třeba vyplnit jej najednou (nebo si ho aspoň nechat otevřený jen na přestávku). Dotazník tam bude jeden až dva týdny. Moc uvítám, když odkaz na dotazník přepošlete svému známému, kterému je letos aspoň 60 let.  

Podobné dotazování jsme uskutečnili před dvěma lety. Možná jste se jej zúčastnili, možná ne. K našemu překvapení vzbudilo mezi seniory velký zájem a získali jsme tehdy 3207 vyhodnotitelných odpovědí. Budeme rádi, když opět spojíte své síly a pomůžete.

Dotazník zabere jen pár minut a najdete jej na tomto místě.

 

Dr. Oldřich Čepelka, Fakulta humanitních studií Univerzity Karlovy v Praze  

 

 

 

 

i60.cz průzkum senioři
Hodnocení:
(5.3 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.