Těším se na otevření bazénů a wellness!
Ilustrační foto: pixabay.com

Těším se na otevření bazénů a wellness!

17. 5. 2021

Podle posledních zpráv by se měla výše uvedená zařízení otevřít veřejnosti od 14.6. 2021. S ohledem na skutečnost, že má být letošní léto u nás krátké a polární, je to pro mne skvělá zpráva. Připomněl jsem si svoji první návštěvu "Jedenáctky" na Jižním Městě, o kterou bych se chtěl s Vámi podělit.

Je to asi 7 let, kdy naši radní rozhodli o poskytnutí výrazné slevy pro seniory nad 60 let, pokud tam přijdou mezi 12 a 14. hodinou. Když jsem tam dorazil těsně před polednem, tísnilo se před recepcí nejméně 100 plavání chtivých seniorů. Šatna, kterou jsme měli "chlapci i děvčata" společnou, se stala nechtěným svědkem toho, co s našimi těly provedla ta odporná gravitace. Když jsme se jako "žíznivé stádo hrochů" nahrnuli do bazénu, jehož délka je pouze 25 metrů (měla to být "stovka", ale prý se to nějak s penězi nepovedlo), byla to pro několik mladých lidí, kteří si zašli zaplavat v době polední přestávky, hotová pohroma. Plavali s hlavou ponořenou do vody a postupně naráželi do "lidských překážek", sundavali si brýle, mnuli si oči a prchali do šaten.

Po chvíli plavání jdu prozkoumat rehabilitační bazény, kde si nechám silným proudem vody namasírovat záda, válím se v bublinách a pozoruji ženy v malém bazénku s proudem vody, vyvěrajícím ze dna. Některé z nich se tam pohupují s blaženým výrazem ve tváři, a tak to chci zkusit také. Trvá to dlouho, než se uvolní místo, ale podařilo se!

Po chvíli "zavyji" jako mladý šakal ve vysoké tónině ! Moje kul.., pardón, reprodukční orgány se ocitly ve "šrotovníku" a já se rychle snažím uprchnout. V nastalém zmatku mně podjedou nohy a já se za smíchu několika žen hrabu po čtyřech ke schodům. "Pane, tohle pro Vás není, to byste si mohl ublížit ", povídá mně jedna babička a já se vracím do bazénu, abych tu bolest nějak rozplaval.

No, příště už jsem nešetřil a začal jsem chodit dopoledne do Wellness, kde jsou 2 sauny a 1 pára s peelingovou procedurou. V přestávce mezi pocením si člověk krásně zaplave v poloprázdném bazénu. Kolem "šrotovníku" chodím velmi opatrně, abych do něj po případném uklouznutí nespadnul.

Plavání a saunování má na naše "stará těla" blahodárný vliv a platí to i pro naši psychiku. S holou lebkou se mně teď navíc bude dobře rozrážet voda.

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.