Foto

Alkohol je možné grátis
prověřit u hygienika

6. 12. 2012

Lidé mohou nosit podezřelý alkohol na územní pracoviště krajských hygienických stanic, zdarma jim tam před Vánocemi prověří, zda láhev neobsahuje jedovatý metylalkohol. Právě před Vánocemi totiž hrozí, že přibude nových otrav metylalkoholem, protože lidé pijí v tomto období více: na různých předvánočních trzích, oslavách i doma. Možnost bezplatného testování se netýká firem a podnikatelů.

Občané tak mohou alkohol přinášet na kterékoli územní pracoviště krajské hygienické stanice ve všech okresech České republiky.

Za tři měsíce od vypuknutí kauzy zemřely v Česku na otravu metanolem zhruba čtyři desítky lidí. Aktuálně jsou tři případy hospitalizovaných, pacient v Benešově je ve vážném stavu. V září stát na sérii otrav reagoval vyhlášením prohibice.

Kriminalisté objevili zdroj otráveného alkoholu po 17 dnech, poté zadrželi i hlavní podezřelé, kteří smrtící směs údajně uvedli do oběhu. Vlna otrav ale neustala, což dokazuje listopadová série sedmi úmrtí. Ani policie netají obavy, že v době předvánočních trhů a samotných svátků mohou přibýt ještě další oběti. Podle policejních odhadů je v Česku stále 5000 litrů nezajištěného metylalkoholu.

alkohol
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.