Výlet do Prokopského údolí očima Moraváků
Foto: autorka

Výlet do Prokopského údolí očima Moraváků

2. 6. 2021

Když jsem si přečetla pozvánku na výlet do pražského Prokopského údolí, dostala jsem dobrý nápad. V pátek 28.5. jsme měli odjíždět do Děčína popřát Blížencům k narozeninám - naší vnučce, vnukovi a zeťovi. Tak jsme to uspíšili o jeden den, a mohli se tak zúčastnit tohoto prima setkání íčkařů.

Po absolvování několika tratí ČD a tras metra jsme dorazili na Smíchovské nádraží, kde už netrpělivě čekala dvě děvčata z Pardubic. Nakonec se nás sešlo třináct a po přesunu dalším vláčkem jsme dorazili do stanice Holyně, kde byl start naší procházky tímto kouzelným údolím. Brzy jsme s manželem zapadli do kolektivu a po štamprlce na tykání už jsme byli všichni jako jedna rodina.

Cesta nebyla dlouhá, ale byla plná zajímavých okamžiků, ať už to bylo setkání s fenkou Eliškou, poučná přednáška v pivovaru s restaurací, kochání se a focení u Jezera pod skálou a dvojnásobné občerstvování na trati. Nakonec, ač neradi, jsme se museli rozloučit a pokračovat v cestě na sever. Ve vlaku jsme jeli společně s íčkařkou, naší cestovatelkou Alenkou T., která jela stejným směrem domů do Roudnice nad Labem. Získali jsme od ní zajímavé informace a rady na náš připravovaný páteční výlet do podhůří Českého středohoří na hrad Hazmburk. O tom ale až příště. 

Na závěr nám dovolte jmenovitě poděkovat všem novým a staronovým kamarádům z íčka za příjemné chvile, které jsme s nimi mohli strávit uprostřed krásné přírody. A to jmenovitě podle abecedy: Alence, Blance, Daniele, Hance, Helence, Jarce, Jitce, Lidmile, Olince a Pavle. Samozřejmě taky hlavnímu veliteli Honzovi Raškovi.

Těšíme se na příště !!

 

Mirek a Majka Měchurovi

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 23 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...