Odstartovala soutěž podporující obnovu českých památek
V roce 2020 nejvíce bodovala obnova kulturní památky altánu Gloriet v Poděbradech (na snímku), na druhé pozici se umístila rekonstrukce rodného domu válečného hrdiny Jana Kubiše a třetí místo obsadila oprava varhan v kostele sv. Jiří v Markvarticích. Foto

Odstartovala soutěž podporující obnovu českých památek

2. 6. 2021

Začala soutěž MÁME VYBRÁNO, která vyhodnocuje veřejné sbírky na obnovu a rekonstrukce památek. Historicky nejvíce, celkem 305 veřejných sbírek, v ní bojuje nejen o finance, ale také o podporu veřejnosti. První kolo trvá do 20. června, následně postoupí 14 sbírek do finále.

„Za každým názvem sbírky je velký příběh, vypráví o dobrých skutcích, odvaze pomáhat a dělat svět kolem lepší,“ popisuje Aleš Kozák, ředitel Institutu pro památky a kulturu, který soutěž pořádá. Soutěž MÁME VYBRÁNO je unikátním představením veřejných sbírek na jednom místě – ukazuje, kde je právě teď možné pomoci.

Podpořit veřejné sbírky může každý svým hlasem, a to na webových stránkách www.mamevybrano.cz/soutez. První kolo hlasování potrvá do 20. června a je rozdělené podle krajů. Z jednotlivých regionů postoupí do druhého kola krajští finalisté, o nich pak rozhodne druhá fáze soutěže probíhající v období letních prázdnin. Jména vítězů, kteří se podělí o 100 tisíc korun, budou oznámena na slavnostním setkání v barokním refektáři dominikánského kláštera v Praze 14. září 2021.

Jan Štifter

cestování hrady a zámky památky
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.