Rozhledna Lucemburkův kopec
Foto autorka

Rozhledna Lucemburkův kopec

11. 6. 2021

Před týdnem 4.6.21 jsme si domluvili s dcerou, která měla volno, že se konečně pojedeme podívat na novou rozhlednu za Malečovem. Není to od nás daleko, a i když počasí nebylo zrovna jako na Jadranu, riskli jsme to. A myslím, že jsme udělali dobře. Přiznám se, že jsem očekávala slušnou návštěvnost, ale když jsme tam přijeli, byli jsme tam sami, což je vlastně v podstatě ideální stav. Trochu mě vyděsil kopec před vstupem do lesa, ale byl jen několik metrů dlouhý a před námi se objevil cíl naší cesty.

Nová rozhledna Lucemburkův kopec se nachází mezi obcemi Malečov a Tašov. Byla postavena členy spolku Malečovský rozhled a dobrovolníky. Měří 14,3 m, vyhlídková plošina je ve výšce 11 m, na vrchol vede 61 schodů. Mají zajímavý tvar a na každém schodu je kovová cedulka se jménem lidí, kteří přispěli finanční pomocí, aby se stavba mohla uskutečnit. Rozhledna je celá ze dřeva, kolem jsou dřevěná odpočívadla a černá dřevěná socha dívky. Byla otevřena 8.5.2020 a je volně přístupná.

Můžu vám potvrdit, že výhled do krajiny je nádherný. Za jasného počasí lze vidět Bukovou horu, Říp, Ještěd, Tiské stěny, hřebeny Krkonoš, Bezděz a dokonce Prahu a německý Königstein, nebo Stolovou horu také v Německu. My jsme to štěstí neměli, obzor byl bohužel zamlžený, ale přesto jsem moc ráda, že jsme tam jeli. Ještě nesmím zapomenout na milovníky lyžování. U kopce se nachází sjezdovka s vlekem, v zimě, pokud je dost sněhu, tam je určitě veselo. Podrobnější informace jsou dostupné na netu.

Zvu vás na malý výlet do dalšího krásného kousku přírody v okolí našeho města. Stojí určitě za návštěvu, snad mi z přiložených fotek dáte za pravdu (ty plechové mapky se opravdu špatně fotily a byly jen tři). Krásné léto všem.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...