Procházka v Botanické zahradě v Troji - ještě konec jara
Foto: autorka

Procházka v Botanické zahradě v Troji - ještě konec jara

15. 6. 2021

Zvala jsem íčkařky a íčkaře na procházku do BZ Troja a doufala jsem, že ještě budou kvést pivoňky, které normálně dokvétají na konci května. Ale s kamarádkou Zdenkou jsme měly štěstí, jaro má zpoždění, tak jsme ještě mnoho pivoněk viděly, i když jich bylo hodně odkvetlých. Magnolie už byly odkvetlé, sem tam jsme uviděly opožděný kvítek. Poprvé jsme letos viděly kompletně rozkvetlý obrovský, kulatý záhon kosatců, všech možných velikostí i barev.

Při procházce dál jsme narazily na záhon masožravek vedle jezírka, kde jsme na jeho břehu uviděly 2 želvy a na něm mnoho rozkvetlých leknínů. Lesem jsme pokračovaly do spodní části zahrady. Zašly jsme si do oblíbené Japonské zahrady, potom po levé straně zahrady jsme šly kolem bambusů k druhému jezírku. Tam jsme byly překvapené, že od jezírka až ke spodnímu vchodu do BZ byly vykáceny stromy a keře. Takové kácení v BZ neočekávám. Okolí tohoto vchodu se upravuje, tak uvidíme, jak se to změní. Přesto jsme si užily mnoho krásných květů, stromů a přírody vůbec. Počasí nám přálo, bylo příjemně teplo, nebylo vedro. Zpátky jsme šly  Kozí stezkou na autobus k ZOO a k mému překvapení nebyl vůbec přeplněný. 

Určitě se tam letos ještě vydám, v každé době je tam krásně a mohu doporučit.

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...