Užitečné tipy pro úsporu na povinném ručení
FOTO: Motortion Films / Shutterstock.com

Užitečné tipy pro úsporu na povinném ručení

14. 6. 2021

Povinné ručení není považováno za pojistku, která by mnohé motoristy dokázala potěšit. Naopak, člověk si ho většinou uzavírá proto, že musí. Nic jiného mu nezbývá.

V samotném minimálním zápalu mnozí z nás nepřikládají povinnému ručení žádný velký význam. Vezmou proto klidně i první pojistku, s níž se reálně setkají. Je to škoda, protože právě na povinném ručení můžete jak v krátkodobém, tak i dlouhodobém časovém horizontu solidně ušetřit. Jak? To vám prozradíme v následujících řádcích.

Finální výběr pojišťovny

Každá pojišťovací instituce nabízí různé produkty za rozličné ceny. Tím si můžete být jistí. Ostatně když si vybíráte nějaké zboží, také si prohlédnete nabídku hned několika obchodů. Výhodné povinné ručení můžete najít především jednoduše online, a to efektivním a rychlým porovná ním pojistek u různých společností. Nezávislých srovnávačů povinného ručení je na internetu spousta. Mnohé vám porovnají ceny během několika málo minut a vy nebudete ztrácet čas.

Nezapomeňte na připojištění

Velmi důležitou roli hraje bezesporu také připojištění. Určitě se nedívejte pouze po základní variantě povinného ručení. Ta se totiž vztahuje jen na pokrytí základních rizik, což může být v mnohých případech velmi málo. Myslet se vyplatí kupříkladu na pojištění čelního skla, případně střetu se zvěří. Nikdy nevíte, kdy na silnici potkáte divoké prase nebo srnu či jiné zvíře. V rámci havarijního pojištění se platí v případě střetu spoluúčast, u povinného ručení tomu tak nebývá.

Bonusy k pojistce

Také na ty je zapotřebí pohlížet. Vždyť právě takto lze ušetřit nemalé finanční prostředky. Bonusy se sčítají za bezeškodný průběh po dobu uzavřené pojistné smlouvy. Jinak se z hlediska výše pojistky vyplatí také testování vozidel. Na každé se vztahuje jiná cena povinného ručení, s tímto faktem je zapotřebí určitě počítat.

auta pojištění
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...