Opatření se opět uvolňují: Na zámek či do ZOO ve skupině do 20 lidí bez omezení
Ilustrační foto: Ingimage

Opatření se opět uvolňují: Na zámek či do ZOO ve skupině do 20 lidí bez omezení

2. 8. 2021

Co se změnilo v proticovidových opatřeních? Nově neplatí omezení kapacity návštěvníků bazénů a je navýšena i kapacita návštěvníků kulturních a sportovních akcí. Haly a stadiony mohou navštívit i doplnit lidé s dokončeným očkováním a ti, co již covid prodělali.

Na sportovních a kulturních akcích může být nyní až 7000 lidí venku a 3000 osob uvnitř, a to buď s testem na koronavirus, po prodělání onemocnění covid-19 v posledních 180 dnech nebo s plným očkováním. Dosud se hromadných událostí mohlo účastnit 5000 osob venku a 2000 uvnitř. Nyní může být kapacita těchto objektů plně využita, nad výše uvedené limity ji však budou moci doplnit pouze lidé po covidu nebo s vakcínou. U stojících diváků se zmenšují povinné rozestupy, a to 2 m2 namísto dosavadních 4 m2

Tanec je nyní při doložení bezinfekčnosti povolen. „Umožníme tanec osobám, které jsou očkované, do 180 dní od prodělání onemocnění (covid-19), případně doloží-li test, který není starší než 24 hodin,“ uvedlo po rozhodnutí soudu v této věci ministerstvo zdravotnictví. Dosud tomu bylo tak, že se taneční podniky – diskotéky a kluby –  před dvěma měsíci otevřely, hudba v nich mohla hrát, ale tancovat bylo zakázáno.

V bazénech a na koupalištích již není omezená kapacita návštěvníků. Dosud mohla být tato zařízení naplněna do maximálně 75 %. Do bazénů a na koupaliště mají nadále přístup jen očkovaní lidé, dále ti, kteří v posledních 180 dnech prodělali nemoc covid-19 nebo se nechali otestovat antigenním či PCR testem.

Výstavní a obdobné vnitřní prostory si mohou vybrat: buď dodrží limit návštěvníků na metry čtvereční, který platil dosud, nebo využijí nově 75 % kapacity. Při organizovaných prohlídkách na zámcích, v ZOO a podobně už ve skupině do 20 lidí ale není nutné potvrzovat bezinfekčnost.

koronavirus zdraví
Hodnocení:
(4.5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.