Vystříbřené léto
Foto: Jaroslava Handlová

Vystříbřené léto

4. 8. 2021

Pestrá paleta barev rozzářila ulice měst i venkova. Lehký vánek rozevlál sukně slečen i dam každého věku. Lázeňské promenády ožily pastelovými barvami i nápadnými vzory šatů. Květinová výzdoba zvýraznila ještě více podmanivé kouzlo léta. Nádherně rozkvetlé louky přivábily nejen motýly, ale i mnoho obdivovatelů přírody.

Na otázku Eleny Valeriánové „Jaká je Vaše oblíbená barva“ již odpovědělo zajímavými články mnoho autorů. Zdálo by se, že barevný repertoár je již vyčerpán. Ale přesto bych chtěla dát šanci ještě jedné barvě, o které zde zatím zmínka nebyla. Já mám ve veliké oblibě stříbrnou. Ta vynikne v kombinaci s každou další barvou.

Je to barva, která přináší naději a romantiku. Posiluje představivost a vrozenou intuici. Představuje sny, vize a touhy pro naplnění mimo materiální svět.

Je to jedna z barev, která nás hojně obklopuje i doma. Představte si svoji první cestu každé ráno z postele. Většinou směřuje na WC a do koupelny. Všichni to znáte. Co uvidíte?
Stříbřitou vodovodní baterii, sprchu, odpadkový koš… Následují další předměty z nerez oceli se stříbrným leskem v kuchyni. Tam se najde našich pomocníků opravdu hodně. Od příborů přes naběračky, hrnce, tyčový mixér, varnou konvici, topinkovač, dřez na nádobí, úchytky na dvířkách a zásuvkách ve stříbrné barvě…

Je na čase vyjít také z bytu ven. Ve výtahu v našem domě každému padne do oka zrcadlo s rámem ve stříbrné barvě. U vchodu „hlídá“ náš panelák stříbrný smrk. Podobný, jaký vysadil náš otec, když jsme se před sedmdesáti lety nastěhovali do tehdy nového cihlového činžáku. To mi bylo pět let a od té doby se stal mým nejzamilovanějším druhem jehličnanu. Je pochopitelné, že nyní již dávno přerostl dům mého mládí a zatím tam stále stojí. Chodím okolo něj často na procházky, je blízko řeky Sázavy. Vydala jsem se tam i tentokrát a po druhém břehu jsem se vracela směrem k domovu.

U vody sedělo mnoho rybářů. Jeden měl obrovské štěstí. Vylovil právě štiku. Byl stejně překvapený jako já. Představte si, že ona se v třpytivých paprscích zaleskla a oděla se do stříbra. Hleděla jsem na tu krásu tak omámeně, až ve mně uzrála myšlenka, vzdát poctu své oblíbené stříbrné barvě krátkým článkem s několika fotografiemi.

Můžete se připojit a napsat do komentářů, co dalšího ve stříbrné barvě jste ještě objevili. Třeba v knihovně, nebo v garáži, nebo jinde?

Přeji Vám, aby se to Vaše léto také hezky vystříbřilo.  

Moje barva Můj příběh
Hodnocení:
(5.2 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...