Jak levně nakoupit kvalitní sportovní boty
FOTO: Wirestock Creators / Shutterstock.com

Jak levně nakoupit kvalitní sportovní boty

12. 8. 2021

Sport je nedílnou součástí života mnohých z nás. Aktivní život ale vyžaduje také investice do kvalitního vybavení. V případě sportu jej představuje kromě náčiní na konkrétní sporty především obuv. 

Sportovních bot je na trhu sice nepřeberné množství, ne všechny jsou ale dostatečně kvalitní a ty, které kvalitní jsou, zase často nesou cenovku, ze které se protočí panenky nejednomu sportovci. I dobré sportovní boty ale lze nakoupit výhodně a ušetřit tak na něco dalšího, co se sportem souvisí.

Proč kupovat pouze kvalitní sportovní boty?

Kvalitní obuv je důležitá vždy, i kdyby byla vaším jediným pohybem cesta na autobus do práce. Při sportu, kdy jsou nohy namáhány mnohem více, to platí několikanásobně. Investice do kvality sportovních bot je tak v tomto případě doslova a do písmene investicí do zdraví celého vašeho pohybového aparátu.

Pro to, aby sportovci boty vydržely co nejdéle, je třeba o ně pečovat. Přesto by se ale měly sportovní boty měnit za nové častěji, než je tomu u bot obyčejných. I to je důvod, proč jsou výhodné nákupy sportovních bot tak důležité. Kdo nakupuje chytře a výhodně, může ušetřit opravdu zajímavé částky.

Nákup je třeba si rozmyslet

Zbrklost se při nákupech nevyplácí nikdy, u sportovních bot už vůbec ne. Pokud se vydáte nakupovat boty do kamenného obchodu, nebojte se věnovat tam zkoušení bot klidně dvě hodiny. Pokud jde navíc o specializovaný obchod s odborně znalým personálem, je to bonus.

Trochu jiná situace je u stále populárnějších a stále častěji využívaných internetových obchodů. V dnešní době není problém boty vrátit či vyměnit, e-shopy s tím počítají. Rozhodně tedy zkoušení doma poté, co balík rozbalíte, nepodceňujte a dejte mu dostatek času. V tomto případě budete mít na zkoušení navíc klid domova a budete moci boty otestovat opravdu pořádně. A nebojte se v případě jakéhokoliv problému boty vrátit a vyměnit. Lepší několik dní čekání než bolavé a zničené nohy.

2. shutterstock_280544345.jpg

                                                                                 FOTO: Ilya Oreshkov / Shutterstock.com

 

Kdo šetří, má za tři

Boty obecně nejsou zrovna levné zboží, i ony se ale dají nakupovat výhodně. Slevové akce a slevové kupony jsou jedním z nejlepších způsobů, jak ušetřit na nákupu bot včetně těch sportovních. Např. eobuv sleva je velmi zajímavým způsobem, jak levně nakoupit dobré boty. Slevy mohou být nejen v tomto případě opravdu velké. Také výběr je více než zajímavý. Využít těchto výhodných nabídek může každý a každý si také vybere takové boty, které mu budou maximálně vyhovovat. Tak proč to nevyužít?

Tvrzení, že peníze se válí na ulici může být trochu zavádějící. Co je ale pravda určitě je, že slevových kupónů je na internetu nespočet. Stačí vědět, kde je hledat. A jedním z prvních míst, které při tom stojí za to navštívit, je i https://buykers.cz/, kde se to slevami jenom hemží. Než si koupíte nové sportovní boty (a nejen je), zkuste se podívat, jestli by to nešlo levněji díky kuponům na této stránce.

Jak se o sportovní boty starat?

Aby sportovní boty vydržely svému majiteli co nejdéle, je třeba dodržovat některá základní pravidla jejich používání. Předně je nutné je nosit jen na sport, pro který jsou určeny. Boty byste neměli vystavovat zátěži, které nejsou přizpůsobeny. V takovém případě se rychleji poškozují a ztrácejí své původní vlastnosti a parametry. Zkuste se vyhnout i tomu, že byste sportovní boty nosili třeba do práce.

Pokud jsou po sportování špinavé, vždy je očistěte tak, jak udává výrobce. Stejně tak se snažte mokré nebo propocené boty usušit. Důležité je i to, kde boty máte ve chvíli, kdy je nepoužíváte. Volte suché místo s normální teplotou, nenechávejte na ně pražit slunce ani je neskladujte v mrazu.

 

nákupy sport
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...