Neplatíte zbytečně mnoho
za mobil? Srovnejte si tarif

Neplatíte zbytečně mnoho
za mobil? Srovnejte si tarif

10. 2. 2012

Vyznat se v nepřehledné lavině nabídek mobilních operátorů není zrovna jednoduché, o jejich porovnání ani nemluvě. Spotřebitelský časopis dTest proto nabízí na internetu program, který automaticky provede srovnání cen hovorného po zadání požadavků klienta. Podle redaktorky Terezy Gálikové již aplikaci www.dtest.cz/tarify vyzkoušelo na 400 tisíc uživatelů.

Zhruba 66 procent lidí hledalo cenové řešení pro volání do 100 minut či méně a 75 procent uživatelů plánovalo měsíčně poslat 50 a méně SMS. „Z našich dalších průzkumů vyplývá, že klienti, kteří využívají svůj mobilní telefon relativně málo, mají největší problém najít na českém trhu vhodnou nabídku. Proto jsme také pro srovnání uvedli i některé zahraniční tarify,“ uvedla Gáliková.

Z mezinárodního srovnání cen totiž vyplývá, že operátoři v zahraničí zpravidla nabízejí výhodnější tarify než v Česku. Zahraniční sazby podle Gálikové navíc zahrnují také mnoho služeb zdarma či levně k dokoupení. „Samozřejmě není řešením se za výhodnými nabídkami telefonování stěhovat. Spíše chceme poukázat na to, že když umí stejní operátoři nabídnout levné volání v zahraničí, mělo by to jít i u nás,“ podotkla.

Srovnávač tarifů dTestu nabízí ke každému tarifu zpracovaný kompletní přehled podmínek s cenami za související služby. Rovněž výčet podmínek užití tarifu, možnosti jeho zrušení či přechodu na jiný tarif, typ tarifikace a smluvní pokuty. „Spotřebitelé u nás naleznou i na první pohled neviditelné zádrhele a kličky, které bývají často schovány ve všeobecných obchodních podmínkách či cenících a na které je operátoři sami nijak neupozorňují,“ dodala Gáliková.

mobily telefony
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...