Připravte svou domácnost na podzimní dny
FOTO: Katerina Morozova, Shutterstock.com

Připravte svou domácnost na podzimní dny

3. 9. 2021

Podzim se kvapem blíží a to znamená, že je nejvyšší čas na zprovoznění kamen a krbů. Přestože milujete podzimní procházky a výlety, návrat do domova, ve kterém je teplo a útulno je k nezaplacení.

Jak se tedy ujistit, že veškeré podzimní vybavení domácnosti je připravené? Sepsali jsme pro vás přehled, podle kterého zjistíte, zda jste na příchod podzimních měsíců připraveni a přidali i tipy na trávení času.

Zatopte si v krbu

Máte doma krb? To je skvělá zpráva. Jakmile ho podrobíte kontrole a ujistíte se, že je připravený na sezónu, je rozumné pořídit si i dostatečnou zásobu topiva. Ať už používáte brikety nebo dřevo, zásoba se rozhodně hodí. Pokud topíte dřevem a zajímá vás, jaká je cena pelet a kde je pořídit za co nejnižší ceny, podívejte se na internet a najděte ty nejvýhodnější nabídky, třeba na stránce e-shopu Waldera.

Nohy v teple a šálek lahodného čaje

Topení již máte vyřešené, ale ještě je nutné ujistit se, že máte i dostatečnou zásobu teplých nápojů po ruce a huňatou deku, do které se můžete zabalit a která vás udrží v teple. Není nic lepšího než si za dlouhých podzimních večerů uvařit šálek čaje a usadit se s ním ke krbu. Posadit se do křesla, zabalit se do deky a v teple si ho vychutnat. Čtenáři mezi vámi jistě ocení i možnost přečíst si nějakou knihu. A tím se vlastně rovnou dostáváme k dalšímu bodu.

S dobrou knihou vstříc podzimním plískanicím

Kdy jindy trávit večery čtením než na podzim? Jakmile přijdou plískanice a počasí, že by člověk nejraději nevystrčil paty z domu, nastává doba sáhnout po knize a strávit den čtením. Pokud patříte mezi fanoušky detektivek, thrillerů a hororů, není lepší doba k jejich čtení než podzim. Pošmourné dny totiž správně dokreslují atmosféru. Ale samozřejmě můžete sáhnout i po jakémkoliv jiném žánru. A třeba i s přáteli uspořádat knižní setkání a pravidelně se nad knížkami scházet a vyměňovat si tipy a doporučení.

Vychutnejte si filmové večery ve dvou nebo sólo

Až zažehnete oheň a krb vám příjemně protopí celý byt, můžete se též oddávat filmovým večerům. S partnerem nebo sami si můžete pouštět oblíbené filmy a sáhnout třeba i po těch černobílých. Můžete si u nich zavzpomínat, připomenout si, kdy jste je viděli poprvé a strávit příjemné večery jejich sledováním.

Kvalitní čas strávený s rodinou a přáteli

A nic nebrání ani herním večerům s kamarády a rodinou. Uspořádat můžete turnaje v monopolech, dostizích a sázkách anebo třeba v kartách. Fantazii se při výběru her meze rozhodně nekladou. Společně tak strávíte čas, který bude plný smíchu, pohody a vytvoříte si nové společné vzpomínky.

Přejeme vám krásné podzimní dny, strávené ideálně v teple a dobré společnosti. A i pokud jste aktivní a milujete výlety a pohyb, nezapomínejte na odpočinek. Na podzim si ho totiž všichni zasloužíme!

bydlení domácnost
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.