Vyšehrad
FOTO: Zdenka Jírová

Vyšehrad

7. 9. 2021

Nejsem z Prahy, proto každá má návštěva Prahy je tematickým výletem. Kdysi jsem dovedla prochodit celý den jejími uličkami a kochat se výstavními domy, historickými místy, parky a zahradami. Dnes už moc chodit nemohu, tak přijímám s nadšením, když mě dcera někam vyveze.

Letos to bylo na Vyšehrad, kde jsem už nebyla mnoho let. Ozbrojila jsem se turistickými hůlkami a mobilem na focení a vyrazily jsme. Prošly jsme Táborskou i Leopoldovou bránou a šly po hradbách. Byly tu nádherné vyhlídky na Prahu, na Vltavu, jak kolem mohutně plyne, a při pohledu na Císařskou louku za vodou jsem si vzpomněla na krásnou písničku Karla Hašlera "Na Cisařské louce stojí řada topolů...". Ty topoly tam ještě stojí, ale měla jsem pocit, že jich je už méně.

Bylo výjimečně pěkné počasí, kterého jsme si letos moc neužili, tak byl pěkný výhled na celou Prahu. Hledala jsem známé budovy a kochala se i pověstnými pražskými střechami. Došly jsme až ke kostelu sv. Petra a Pavla, kde jsem opět obdivovala jeho gotickou vstupní bránu. Samozřejmě jsme se prošly Slavínem a hledaly známá jména. Našly jsme hrob Waldemara Matušky,Vlasty Buríana a dalších významných osobností. Poseděly jsme na lavičce u kostela, už jsme byly dost uchozené, pro mě to byl velký výkon. Užívaly jsme si klid a vlídné sluníčko. Koupily jsme si ve stánku zmrzlinu a pomalu se vracely k parkovišti, Byl to nádherný výlet.

cestování Praha
Hodnocení:
(5 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...