Jak nebýt sám...
Kostel Panny Marie Bolestné se hřbitovem na Homoli.

Jak nebýt sám...

10. 9. 2021

Po velmi dlouhé pauze se podělím o to, jak si udržet psychickou pohodu. Sice stále jsem PRASE, ale mnohem méně PRAcovní a více SEnior, tak zbývá čas na koníčky ( focení, turistika... a j. ) Tedy pokud není nouzový stav, lockdown a jiné covid jevy.
Před 4 lety jsem se stala členkou Klubu přátel Pardubicka ( KPP ), který sdružuje pardubické patrioty už od 60. let 20. století. Kromě vydávání Zpráv KPP, přednášek, besed a mnoha dalších bohulibých činností, je jeho součástí také turistická sekce, a ta každou neděli po celý rok pořádá výlety po vlastech českých blízkých i vzdálených. A to sympatickým systémem : kdo přijde, ten jede...
Ráno se probudíte a je hezky, tak si sbalíte batůžek a sváču a vyrazíte. Většinou se cestuje vlakem, neb ani organizátor příslušné akce ( máme jich tam více ) neví, kolik bude účastníků. Věk není omezen, km dáme tolik, kolik ujdeme, a výsledkem je dobrá nálada a pocit, že ještě nepatříme do starého železa. 
Jednou ročně se koná týdenní soustředění ( 2019- Liberec a okolí, 2020- Děčín a okolí a letos v sobotu 11.9.vyrážíme na Šumavu ( dá-li Bůh Covid ). Můžete klidně vyrazit sami, ale nejste v této partičce osamoceni, a to je bezva pocit, který spoustě z nás, spoluturistů, vylepšuje výše zmíněnou psychickou pohodu.

A pro mě je to spojení mých, také výše zmíněných koníčků, a to focení a turistiky.

Jako důkaz pár obrázků z výletu na Ostaš 15.8.2021 a k poutnímu místu Homole 5.9.2021

Soutěž: Aktivní léto 2021
Hodnocení:
(4.9 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.