Malá železniční fotoreportáž
Úvodní foto: autorka

Malá železniční fotoreportáž

15. 9. 2021

Od dětství mám ráda vlaky a nádraží. Proto mě potěšilo, když jsem náhodou objevila na stránkách Pražské integrované dopravy informaci, že v sobotu 11. září se bude konat na Masarykově nádraží Pražský železniční den. Tramvají mi to tam trvá pár minut. Na místo jsem dorazila chvíli před zahájením. Program byl velmi bohatý –  jízdy staršími vlaky i autobusy, prohlídka Masarykova salonku. Vyhledala jsem pouze autobusy stojící u nádraží v ulici Na Florenci, procházela se po nástupištích a v hale. Samozřejmě jsem se snažila fotit. To ale nebylo vůbec snadné. Už v devět hodin bylo všude hodně lidí, kteří mi občas vstupovali do záběru (jistě stejně jako já některým), nebo kvůli nimž jsem si nemohla vybrat vhodné místo. I přesto se mi podařilo „ulovit“ několik zajímavých objektů. 

Na fotce č. 5 je lokomotiva Žabotlam, pojmenovaná podle vysunuté spodní „čelisti“, z profilu připomínající žábu. To jsem ovšem předem nevěděla, takže z profilu ji nemám. Dále: č. 6 Brejlovec, č. 7 Heligon, č. 13 Kredenc a Heligon.

Myslím, že den si užili všichni – dospělí i děti. Podíváte se?

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 24 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...