Lyžařské areály chtějí oslovit
starší generaci, nabízejí slevy

Lyžařské areály chtějí oslovit
starší generaci, nabízejí slevy

15. 12. 2012

Lyžařská sezóna propukne o tomto víkendu v plné síle a většina skiareálů se předhání, aby nalákala co největší počet zákazníků. Kromě stále dokonalejších vleků, lanovek či restaurací s internetem nabízejí řadu slev a nově cílí také na starší generaci. Seniory se snaží získat výhodnými cenami a doufají, že s sebou na svah vezmou třeba i vnoučata.

„Senioři chtějí i do pozdního věku aktivně žít a sportovat,“ řekla Renáta Balašová ze společnosti Snowhill, která provozuje areál v Kašperských Horách. Letos poprvé v Kašperkách nabídnou lidem nad 55 let každou středu poloviční cenu celodenní jízdenky.

Také železnorudské areály na starší generaci pamatují. Zatímco ceny denních jízdenek se většinou kvůli rostoucím daním a nákladům zvedají, senioři ušetří. „My v seniorech vidíme budoucnost, oni nebudou doma sedět na židli, ale budou chtít aktivně strávit svůj zbytek života,“ míní Ladislav Zísler z areálu Nad nádražím. Zde letos poprvé lidé starší sedmdesáti let mohou celý den lyžovat za jednu korunu, pětašedesátiletí obdrží zlevněnou studentskou jízdenku.

Zkušenosti, že i sedmdesátníci se vydají na svahy, vlekaři mají. „My jsme jim vyšli vstříc, protože v loňském roce byla ze strany seniorů dost velká poptávka,“ uvedl Zísler.

Na Špičáku dostanou lidé od 60 do 70 let dvacetiprocentní slevu a lyžaři nad 70 let slevu 80 procent. Zvýhodněné permanentky nabízí také Ski areál Klínovec, Ski areál Kouty, ve kterých osoby nad 63 let řadí stejně jako studenty do skupiny se zlevněným jízdným. V lyžařském středisku Špindlerův mlýn a na Ještědu nabízejí výhodné skipasy seniorům nad 60 let, ve Skiaréně Jizerky pak od 65 let.

lyžování
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.