Inspirativní osobností je tanečník Kylián. Získal cenu Nadace Krása pomoci
Jiří Kylián s Taťánou Gregor Brzobohatou. FOTO: Greta Blumajerová

Inspirativní osobností je tanečník Kylián. Získal cenu Nadace Krása pomoci

13. 10. 2021

Nic není nemožné. Věk je jen číslo a aktivní můžete být v každém věku. To nám dokazuje vynikající tanečník a choreograf Jiří Kylián, čtvrtý držitel ceny Beauty of Help Award.

Cenu Beauty of Help Award uděluje Nadace Krása pomoci lidem, kteří jsou i ve vyšším věku aktivní a inspirují ostatní napříč generacemi. “První ocenění jsme předali francouzskému herci Pierrovi Richardovi, druhé v roce 2019 Karlu Gottovi. Oba pánové celý svůj život dokazovali, že věk je jen číslo. Třetí cenu jsme předali inspirativní ženě a mecenášce Medě Mládkové,” vypočetla držitele nadačních cen ředitelka Nadace Krása pomoci Soňa H. Morawitzová.

I čtvrtá cena Beauty of Help Award zůstane u umění - firma Rückl ji vytvořila pro Jiřího Kyliána, výjimečného choreografa a tanečníka, který nám všem ukázal, že za svým snem se dá i protančit a že – kdo tančí, nestárne. Jiří Kylián je spojován s taneční skupinou NDT (Nederlands Dans Theater), jeho dílo nyní můžeme vidět třeba v Národním divadle na představení Kylián: Mosty času, která spojuje několik mistrových děl.

Virtuálně cenu předala Taťána Gregor Brzobohatá, zakladatelka Nadace Krása pomoci, 29. dubna na akci Mezinárodní den tance 2021 – online (pořádanou Art 4 People). Fyzicky v září při jeho návštěvě v České republice.

“Talent Jiřího Kyliána, jeho srdce a jeho spirit jsou pro mě nesmrtelnou inspirací! A na večer, kdy jsme se setkali a popovídali, budu ještě dlouho vzpomínat. Ocenění vnímám i jako poděkování skvělým inspirativním lidem od všech generací, které promlouvá ústy naší nadace,” doplnila Taťána Gregor Brzobohatá.

Ocenění předala právě Taťána společně s ředitelkou Nadace Krása pomoci Soňou H. Morawitzovou při slavnostní večeři v Obecním domě. 

"Je mi velkou ctí že se nalézám ve společnosti inspirativních lidí, kteří alespoň trochu přispěli k tomu, aby náš pozemský život byl o trochu příjemnější a snesitelnější. Společnost, ve které jsou přítomni Meda Mládková, Pierre Richard a Karel Gott, mi dělá moc dobře - vřelý Dík," uvedl legendární tanečník při převzetí ceny.


Ceny Beauty of Help Award uděluje nadace Krása pomoci každoročně. Kdo cenu obdrží příští rok? Necháme se překvapit.

 

Jiří Kylián (21.3. 1947), český tanečník, choreograf a dlouholetý umělecký šéf Nederlands Dans Theater. Jedna z nejvlivnějších a nejvyhledávanějších osobností světa tance. Za svou dlouholetou kariéru vytvořil Jiří Kylián desítky choreografií, za něž byl odměněn řadou ocenění. Mezi nejvýznamnější bezesporu patří členství ve francouzské Akademii krásných umění, kam byl uveden v roce 2018 (inaugurace 13. 3. 2019) jako první choreograf vůbec.

 

 

 

aktivní senioři kultura
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%