Jak zlepšit akustiku místnosti v obývacím pokoji
Ilustrační foto: Shutterstock

Jak zlepšit akustiku místnosti v obývacím pokoji

19. 10. 2021

Hluk je pro většinu lidí obtěžující. Nemůžete relaxovat, zvláště při neustálé expozici.

Jak zlepšit akustiku místnosti v obývacím pokoji

Hluk je pro většinu lidí obtěžující. Nemůžete relaxovat, zvláště při neustálé expozici. Dobrá akustika místností je velmi důležitá nejen v komerčně využívaných místnostech a sálech, jako jsou nahrávací studia, zkušebny, lékařské pokoje a otevřené kanceláře, a stále více lidí tomu přikládá důležitost i v obývacím pokoji doma. Zejména v obývacím pokoji při poslechu hudby nebo sledování filmu v domácím kině špatná akustika v místnosti zkresluje hudbu nebo zvuk. Ale i když se několik lidí setká, mluví a diskutuje v obývacím pokoji, špatná akustika místnosti může vést ke zbytečnému hlukovému znečištění, pokud se zvuk může šířit po místnosti přes stěny, podlahu a strop. Existuje mnoho různých způsobů, jak ztlumit zvuk. Chcete -li se dozvědět více o akustice, navštivte Perfect Acoustic: https://perfectacoustic.cz/

Náš průvodce „Jak zlepšit akustiku místnosti v obývacím pokoji“ vám na toto téma poskytne spoustu zajímavých tipů a informací.

Tímto způsobem můžete zlepšit akustiku místnosti v obývacím pokoji

Použití materiálů s hladkými a tvrdými povrchy má za následek špatnou akustiku místnosti v obývacím prostoru. Laminátové podlahy, betonové stěny, sádrové stropy a dlažba odrážejí zvuk a vrhají jej zpět do místnosti, aniž by jej výrazně oslabily. Čím větší je obývací pokoj a čím je hlučnější, tím je efekt ozvěny nepříjemnější. Měkké a zvuk pohlcující materiály a nábytek s porézními povrchy mohou účinně absorbovat zvukové odrazy.Tipy pro lepší akustiku v obývacím pokoji. Níže uvádíme všechny druhy tipů, jak můžete zlepšit akustiku místnosti ve svém obývacím pokoji:

  • Při zařizování obývacího pokoje byste měli zajistit umístění co nejvíce zvukově absorbujícího nábytku a předmětů. Ty velmi efektivně polykají zvuk a tlumí hluk a hluk.
  • Obrázky na stěnách, jako jsou olejomalby na plátně, koberce na zeď a zejména speciální akustické panely, velmi dobře tlumí zvukové vlny. Fotografie v obrazových rámech s hladkou skleněnou tabulí naopak odrážejí zvukové vlny a předávají je dál.
  • Laminát, dlaždice nebo parkety zvuk přenášejí a téměř vůbec ho neabsorbují. Koberec je úplně jiný. Čím tlustší a nadýchanější, tím lépe. Zvukové vlny se zachytí na „porézním“ a „prasklém“ povrchu a jsou velmi účinně absorbovány nebo pohlceny na podlaze.
  • Záclony na oknech také zajišťují snížení odrazů zvukových vln. Stejně jako u koberců i zde platí: čím silnější a těžší tkanina je, tím účinněji je hluk absorbován.
  • Pohovky a sedací soupravy ze silného mikrovlákna nebo textilie také pomáhají snižovat hluk v obývacím pokoji. Kožené sedací soupravy s hladkým povrchem zde zdaleka nejsou tak účinné.
  • Dekorativní prvky, jako jsou stínítka potažené látkou, také docela účinně absorbují zvukové vlny.
  • Ve zvláště velkých obývacích pokojích s hladkými povrchy stěn as několika možnostmi tlumení mohou regály fungovat jako rozdělovače místností a poskytovat vynikající přerušení zvukové cesty a omezit hluk a hluk.
bydlení hudba vybavení bytu
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.