Máme rádi Vánoce, ale
zimu vážně nemusíme

Máme rádi Vánoce, ale
zimu vážně nemusíme

13. 12. 2013

Přestože jsou Vánoce pro občany této země velmi oblíbeným obdobím, zimu rádi nemají. Většina Čechů totiž miluje léto.

Zimu, coby krásné roční období, preferuje pouhá tři procenta lidí. O moc lépe ovšem nedopadl ani podzim, který vyznává sedm procent dotázaných. Češi dávají jednoznačně přednost teplému počasí. Pro polovinu z nich je nejoblíbenějším obdobím léto, jaro má nejraději 35 procent lidí. Vyplývá to z průzkumu agentury STEM/MARK.

Jaro se lidem podle agentury líbí kvůli probuzení po zimě, zelené barvě a vůni, na létu mají rádi teplo, sluneční svit, hezké počasí a možnost aktivit, jako je koupání a venkovní sporty. Podzim láká především barvami a mírnějšími teplotami, zima nabízí hlavně zimní sporty.

O něco raději mají zimu studenti, pro 11 procent z nich je dokonce nejoblíbenějším obdobím. Preferuje ji také šest procent příznivců zimních sportů. U lidí s vysokoškolským vzděláním je nejoblíbenějším obdobím jaro, které vyznává 46 procent z nich, léto má mezi vysokoškoláky třicetiprocentní podporu.

Takzvaná pravá zima s nízkými teplotami a sněhem by podle lidí měla ideálně trvat v průměru asi 70 dní. Příznivci zimy by ji ale ocenili delší než čtyři měsíce (134 dní), naopak milovníci léta by ji zkrátili na zhruba dva měsíce (64 dní). Více než 80 procent Čechů si myslí, že by zima měla začínat v prosinci. Únorový konec zimy by pak přivítalo 34 procent dotázaných, více než čtvrtina lidí by ji ale zkrátila jen do ledna.

Vánoce
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.