Novinky - pro mnohé hrůza
Ilustrační foto: Ingimage

Novinky - pro mnohé hrůza

20. 11. 2021

Ano, tahle doba je pro mnohé hodně komplikovaná. Uvedu několik zajímavostí. Kdysi nebyl problém uvést do chodu nový výrobek. Dnes? Ouha, je problém s většinou. Nejen pro mě a to snad nejsem tak nechápavá, je problém podle různých návodů uvést do provozu většinu z nich, nehledě na to, že v zájmu úspory papíru se návody píšou velice drobným písmem, takže bez lupy je marná snaha.

Nedávno jsem si koupila nový digitální budík. Nebyla jsem schopna bez problému zadat hodinu, stupně tepla a variantu dopolední, nebo odpolední. Po mnoha pokusech všechno skloubit tak jak je to třeba, jsem to přenechala známému. Je to lékař, takže snad inteligentní, ale i on četl velmi pozorně návod, než bylo všechno hotovo. Ale kdepak. Vloudila se chyba - budík neukazoval Celsia, ale Fahrenheita. Pak ale přece jen došlo na vítězství, ale jak známý prohlásil, nesmí si nahoru sednout moucha, jinak bude všechno jinak.

Proto mnoho lidí ani netouží po chytrých telefonech, kde je člověk vydán všanc všem možným tlačítkům a záludnostem. Pokud ještě máte problém s prsty, je dílo dokonáno. Pak se může stát, že omylem ťuknete na jméno, které jste vůbec neměli v úmyslu aktivovat, nebo naopak, co si chcete schovat, tak vymažete. Nejvíc mě rozčílí, když si chci něco neopakovatelného vyfotit, ale mobil neposlechne a ne a ne spustit spoušť. Musím prozkoumat, kde je zádrhel. 

Je to někdy pro zlost. I moje známá, která koupila nový sporák s digitálním spouštěním, měla problémy. Nemohla uvést do provozu troubu. Tohle ale bohužel dnes slýchávám často. Proč to tak je? Nevím, jak uvádějí do provozu výrobky ti méně obdaření. Inu, je nová doba a kdo stojí dál, už stojí opodál...

technologie
Hodnocení:
(5 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...