Lidé se na Vánoce těší
stále víc kvůli odpočinku

Lidé se na Vánoce těší
stále víc kvůli odpočinku

20. 12. 2012

Stejně jako v minulém roce se i letos Češi těší na Vánoce ze všeho nejvíce kvůli tomu, že je stráví v rodinném kruhu. Pro třetinu z nich je právě toto na Vánocích to nejzásadnější. Oproti loňsku se však významně zvýšil podíl těch, kteří se těší, že si o svátcích odpočinou.

Vše ostatní, jako jsou dárky, vánoční zvyky nebo pohádky, je pro dotázané až druhotné, nicméně přispívající ke správné vánoční atmosféře a rodinné pohodě. Lidé se rovněž těší na odpočinek a na kapra s bramborovým salátem, který je součástí štědrovečerní tabule. Uvádí to průzkum společnosti TNS Aisa.

"Zajímavé je, že Češi letos o Vánocích oproti minulému roku mnohem více touží po odpočinku," podotkli autoři průzkumu. Zatímco v loni byl odpočinek hlavním plánem pro 19 procent lidí, letos se k němu přiklonilo 29 procent. "Pocitově byl tedy tento rok náročnější a Češi se na jeho konci cítí více vyčerpaní než vloni," konstatoval průzkum.

Zajímal se také o vztah Čechů k vánočnímu cukroví. "Stále neodmyslitelně patří na vánoční stoly. A výběr je poměrně pestrý. Průměrně Češi připravují sedm druhů cukroví," vyplynulo z výsledků dotazování. Každý pátý Čech se ale přiznává, že cukroví nepeče vůbec. Šest procent lidí šetří čas tím, že cukroví nakoupí už hotové v obchodech.

Při nákupech dárků se lidé nejčastěji inspirují televizními reklamami, informacemi v letácích jednotlivých obchodů a ve výlohách. Tradičně se také často obracejí s žádostí pro radu na přátele. Stále častěji však pro shánění dárků využívají internet i sociální sítě.

Vánoce životní postoj
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.