EU zakáže cigarety
a tabák s příchutěmi

EU zakáže cigarety
a tabák s příchutěmi

19. 12. 2012

Mentolové cigarety a tabák s příchutěmi chce Evropská komise v celé unii zakázat. Krabičky s cigaretami by měly současně pokrýt varovné texty a velmi drsné obrázky odrazující od kouření.

O jednotlivých návrzích budou hlasovat státy EU a europoslanci. Bez jejich souhlasu nová pravidla platit nezačnou, ale očekává se, že budou schváleny.

Unie se snaží těmito opatřeními snížit závislost Evropanů na nikotinu a snížit počet úmrtí, které má na svědomí kouření. Ročně zemře na následky své závislosti kolem 700 tisíc lidí. Změna balení by měla učinit kouření méně atraktivní.

Jeden z návrhů by měl také regulovat přeshraniční prodej cigaret po internetu. Balení cigaret by měly doplňovat hologramy, které by měly pomoci v boji s pašováním a nelegálním prodejem. Nově se pravidla budou týkat i elektronických cigaret či rostlinných produktů ke kouření, které dosud regulovány nebyly. Elektronické cigarety například mají být od určité hranice nikotinu prodávány jen jako medikamenty.

Výrobci jsou proti, bojí se o své značky. Někteří protestují, že nová opatření porušují práva duševního vlastnictví a obchodní práva.

cigarety kouření
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.