Martina Sáblíková má olympijský bronz
Martina Sáblíková. FOTO: Bjarte Hetland, CC BY 3.0, commons.wikimedia.org

Martina Sáblíková má olympijský bronz

10. 2. 2022

V Pekingu cinkla druhá medaile pro Česko. Na pětikilometrové trati si ji vyjela rychlobruslařka Martina Sáblíková. Ve své sbírce tak má už sedmou olympijskou medaili!

Martina Sáblíková, která je už na své páté zimní olympiádě, dokázala téměř nemožné. Ve svých čtyřiatřiceti letech zajela na trati 5000 m superrychlý čas 6:50:09, což znamenalo třetí místo a bronzovou medaili.

Martina se přitom na začátku letošního roku potýkala s obrovským problémem. Při tréninku v Collalbu upadla, vletěla do hrazení a pořezala se. Její kouč Petr Novák se obával, zda se stihne do olympiády vyléčit. Martina to dokázala. Na trati 3000 metrů skončila čtvrtá a teď si domů odveze bronz.

Olympijskou vítězkou se stala Holanďanka Schoutenová, která zajela trať v novém olympijském rekordu 6:43,51! Stříbro patří Kanaďance Weidemannové.

"Jsem strašně šťastná, já jsem opravdu nedoufala, že bych mohla mít placku, zvláště po včerejším losování, které rozhodlo o tom, že nejsilnější čtyřka pojede až po mně. Moc děkuji všem, kteří se dnes dívali a drželi mi palce, moc mi to pomohlo k medaili," řekla v rozhovoru pro Českou televizi Martina Sáblíková.

 

 

 

olympiáda sport
Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...