Pojďte se projít pro mozek. Organizace Právě teď! zve jednotlivce, seniorské a další kluby
Akce organizace Právě teď! o.p.s.

Pojďte se projít pro mozek. Organizace Právě teď! zve jednotlivce, seniorské a další kluby

15. 2. 2022

Březen je již neodmyslitelně spojen s Národním týdnem trénování paměti (NTTP), který letos probíhá v týdnu od 14. do 20. března. Po celé republice se bude konat velké množství osvětových přednášek a ukázkových lekcí trénování paměti.

Těchto akcí se dlouhodobě účastní i nezisková organizace z Prahy jejíž činnost je zaměřená na aktivní seniory, Právě teď! o.p.s. 

Jak uvádí ředitelka Právě teď! o.p.s. Bc. Iveta Luxová „Pro Právě teď! o.p.s. je trénování paměti jednou z klíčových aktivit, které svým klientům poskytujeme a proto se do NTTP pravidelně aktivně zapojuje a to jak přednáškami a ukázkovými lekcemi trénování paměti, tak vlastním příspěvkem, který jsme pro tuto příležitost vytvořili před několika lety. Jde o pochod pro mozek. Cílem tohoto pochodu je připomenout široké veřejnosti to, na co často zapomínáme, že jak funguje náš mozek, výrazně souvisí s naší fyzickou kondicí a zdravotním stavem. A alfou i omegou úspěchu je POHYB, POHYB, POHYB. A když pohyb, tak proč ne ten nejpřirozenější, nejvhodnější, nejjednodušší a v neposlední řadě i nejlevnější“.

Účastnit se akce můžete několika způsoby

Pokud jste z Prahy a máte čas 18.3., přijďte ve 14 hod. do Stromovky u Výstaviště, kde u Planetária vyvrcholí veškeré akce Pochodem pro mozek. Kromě několika různě dlouhých tras tam na vás čeká i zajímavý doprovodný program. Účastníci pražského pochodu získají chodecký deníček, který vznikl za podpory VZP ČR. Co když nejsem z Prahy, nebo ten den nemůžu? Do chůze je možné se zapojit v průběhu celého týdne a sledovat si ušlé kilometry. Na stránce k pochodu bude zveřejněn registrační formulář, do kterého bude možné zaznamenat výsledky vaší chůze v rámci pochodu pro mozek.

Předsedkyně správní rady Právě teď! o.p.s. Ing. Hana Čepová proto vyzývá seniorské, turistické a další kluby: "Organizujte lokální pochody, které si připravíte a realizujete dle vašich představ. Nápaditosti se meze nekladou. Přizvěte členy komunity v místě svého bydliště. Vítáni jsou všichni od dětí po seniory. Důležité je hlavně vyrazit. Při skupinovém pochodu si v případě zájmu můžete navíc zahrát nějakou hru, zazpívat si, zacvičit si, vytvořit bojový pokřik, živý obraz, slogan, zahrát si bojovku – co vás napadne. Prostě si hrát, protože to má mozek obzvláště rád“.

Patronem akce je Rey Koranteng, moderátor TV NOVA a patron pořádající organizace a aktivních seniorů.

V Právě teď vám rádi s vaší akcí poradí a rádi zveřejní vaší pozvánku atd.

 IMG_7011.JPG

 

Informace k pochodu pro jednotlivce i kluby najdete na: https://pravetedops.cz/chodime-pro-mozek/ Info o veškerých aktivitách Právě teď! o.p.s. : https://pravetedops.cz

aktivní senioři
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.1 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.