Rychlá proměna kuchyňské linky

Rychlá proměna kuchyňské linky

11. 2. 2012

Majitelé jednoho panelákového bytu se rozhodli po více než třiceti letech vyměnit starou kuchyňskou linku za novou. Nemuseli však investovat do zcela nové kuchyně, pořídili si jen nová dvířka, která naistalovali na staré korpusy. Kromě snadné a rychlé montáže a žádných stavebních úprav majitele příjemně potěšila i možnost vybírat z velkého množství dvířek a zvolit taková, která padnou na míru jejich kuchyni i vkusu!

„Při výběru dvířek je možné volit z více než sta povrchových dekorů fólií (dřevo, lesk, patina atd.) a množství frézování, které dokáže povrch dvířek příjemně oživit,“ prozrazuje Jiří Slovák, jednatel společnosti Trachea, která se výrobou nábytkových dvířek zabývá již řadu let.

Zde je rekonstrukce kuchyně v několika krocích:

1. ODSTROJIT

Prvním krokem v proměně kuchyňské linky bylo její odstrojení – tedy sundání všech dvířek (postupuje se vždy od horních skříněk ke spodním, nakonec se odmontují čela zásuvek). Dvířka i s panty lze odšroubovat buď ručně, pan majitel použil raději vrtačku s nástavcem, která práci urychlí. V této fázi se vyplatí nespěchat, korpus by se mohl neopatrnou prací poškodit.

2. PANTY

Majitelé se rozhodli pro praktické klipové panty, na které lze i dodatečně namontovat tlumiče, zprostředkovávající jejich tiché dovření. A jak na dvířka namontovat panty? Každé dvířko je třeba dobře rozměřit. Umístění pantu bývá obvykle 10 cm od horního i spodního okraje a 5mm z boční strany dvířek. V průsečíku těchto rozměrů, jež spolu tvoří pravý úhel, pan majitel vyvrtal kruhový otvor o průměru 35 mm a v hloubce dané šířkou pantu, který do vzniklého otvoru pohodlně našrouboval.

3. NASAZENÍ NOVÝCH KUCHYŇSKÝCH DVÍŘEK
Posledním a nejjednodušším krokem bylo dvířka opatřená panty nasadit do kuchyňské linky. Samotná montáž zabrala majitelům jedno odpoledne, a to bez stavebních prací neb stěhování. Z výsledku měla největší radost paní majitelka, která v kuchyni tráví nejvíce času. Také proto se výběr designu dvířek – folie v dekoru dřeva s jemným frézováním, řídil podle jejího přání a vkusu. Na spokojenosti se podepsaly i technické parametry kuchyňských dvířek. „Každý ocení kvalitní MDF desku s např. zde použitou povrchovou úpravou folie, která je odolná vůči běžným mechanickým poškozením a dobře se udržuje. Navíc je zde splněna i odolnost vůči 80 stupňům Celsia teploty, kterou produkují nejrůznější kuchyňské spotřebiče, a rezistence vůči např. páře z varné konvice, která dokáže na horních skříňkách napáchat nemalé škody,“ dodává pan Jiří Slovák.

TIP BYTOVÉHO DESIGNÉRA
Proměna interiéru prostřednictvím nových nábytkových dvířek je zajímavým řešením, nejen v případě rekonstrukce. Dvířka lze použít i na nový korpus nábytku od truhláře. Velkou výhodou je široká nabídka povrchového provedení
a frézování, vybere si tedy milovník moderních lesklých povrchů – těch se nemusí rozhodně bát ani majitelé panelákových bytů, ale i ten, kdo má rád klasický či rustikální styl. (viz fotografie).


bydlení domácnost rekonstrukce vybavení bytu
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.