Na výstavu kamélií do Kroměříže
Foto: autorka

Na výstavu kamélií do Kroměříže

27. 2. 2022

Hned od prvního dne, co jsem zahlédla plakát o výstavě kamélií v Květné zahradě v Kroměříži, jsem byla rozhodnutá, že výstavu navštívím. Okamžitě jsem volala kamarádce Vlastě, která je také Íčkařka, zda by jela také. A to by nebyla Vlasta, aby řekla, že nepojede. Spolu jezdíme dost často. Tentokrát ale dala Vlasta vědět i další naší společné kamarádce z naší bývalé práce, a protože i ona má ráda květiny, tak se nechala také zlákat.

A jelikož nás netlačí čas, tak jsme si řekly všechny tři, že si uděláme téměř celodenní výlet do Kroměříže. Na internetu jsem si zjistila vhodnou předpověd počasí, abychom z toho "něco" měly a hezky si to užily. Takovým dnem byl čtvrtek 24. února, který dle předpovědi měl být v daném týdnu dokonce nejteplejším a slunečným dnem. A předpověd opravdu vyšla do posledního detailu. 

Do Kroměříže jsme dojely autobusem a první naše cesta zde vedla do Květné zahrady, kde se výstava kamélií konala. Probíhala ve dvou sklenících a byla to pastva pro oči. Kamélie tu byly v bílé, růžové a červené barvě. Kromě kamélií zde pěstují také např. azalky, palmy,  citrusy, na kterých byly dokonce i dozrávající plody, banánovníky a jiné teplomilné rostliny. Na různých místech byla tato výstava doplněna aranžmá různých květinových vazeb, karnevalovými maskami a v jednom ze skleníků byli v kleci také papoušci. Když jsme si vše prohlédly, nedalo mně to a byla možnost si zakoupit v květináčích kamélie, což jsem jako jediná udělala a koupila kamélii v červené barvě. Čas ukáže, zda se nám doma podaří kamélii udržet. Prý pěstování je dost složité. Za zkoušku to stojí, kuřáci by za to měli 4 krabičky cigaret, tak místo nich mám doma kamélii.

Času jsme měly dost, tak jsme si prohlédly i samotnou Květnou zahradu, kde jsem nebyla pár let...stejně tak mé kamarádky. Byly jsme hodně překvapené, že jsou zde 2 rybníčky, které tu nikdy nebyly. Potkaly jsme tam nějaké zahradníky, kteří střihali keře, a od nich jsme zjistily, že ty rybníčky jsou tam teprve 6 let. Plavaly v jednom z rybníčků takové červené rybky. Připlavaly k nám, jak nás uviděly, zřejmě čekaly že od nás dostanou něco k snědku, ale nic jsme neměly, a abychom je nedráždily, tak jsme raději od rybníčků odešly.

Když jsme opouštěly Květnou zahradu, tak další program na pořadu dne bylo jít se někam najíst. Zvolily jsme pizzerii, kde mají několik druhů pizz a mají je výborné. K ní jsme si pak daly také něco na zapití - kamarádky malé pivo, já džus, neboť pivo piji výjimečně a hlavně v horkých dnech. Pak jsme šly ještě do cukrárny, kde jsme naše chutě ukončily kávou a také zákuskem. 

Náš výlet jsme šly ukončit do podzámecké zahrady, kde jsme strávily asi tak 2 hodiny. Zahrada je velká, tak jsme si udělaly takovou hezkou zdravotní procházku. Během ní jsme viděly v ZOO koutku opice, okolo chodilo několik skupin pávů, v rybnících plavaly kachny a jiné vodní ptactvo. A zde v zahradě jsem položila i pár mnou namalovaných kamínků. Touto návštěvou náš výlet končil a odebraly jsme se na autobus. Výlet se vydařil, počasí bylo jako na objednávku a nic nám radost nezkazilo.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.2 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...