Během svátku se Britové
stihnou pětkrát pohádat

Během svátku se Britové
stihnou pětkrát pohádat

23. 12. 2012

Poprvé je to dopoledne během přípravy svátečního oběda, podruhé se pohádají po rozbalování dárků. A pak to pokračuje. Průměrně to podle průzkumu zveřejněného deníkem The Daily Telegraph zvládnou britské rodiny v průběhu vánočního dne hned pětkrát.

Britové si vánoční dárky nerozdávají na Štědrý večer, ale až 25. prosince, proto má jejich sváteční den jiný rytmus než v Česku. Dárky se rozbalují hned dopoledne, ke slavnostní tabuli se usedá nedlouho po poledni. Rodinné pře ale začínají už ráno. Podle průzkumu provedeného hotelovým řetězcem Travelodge ukazují hodiny při obvyklém začátku první hádky 10:13. Její příčinou nejčastěji bývají neshody ohledně organizace svátečního dne.

Další spor se vynoří přibližně po dvou hodinách, a to zejména kvůli tomu, že 36 procent dětí se ozve se svými námitkami vůči nepovedeným dárkům. Téměř 45 procent lidí pak připouští, že třetí hádka přijde na řadu před třetí hodinou odpoledne, neboť ženy začínají vyčítat mužům přílišnou konzumaci alkoholických nápojů, zatímco ony čelí kritice za příliš pomalou přípravu pokrmů.

Den, který většina z dotázaných tráví celý doma, spěje k vrcholu při sporu, jenž se rozhoří okolo šesté večer. Největší část rodin – přibližně 15 procent – udává, že tuto hádku zapříčiní rozhodování o tom, kdo se chopí televizního ovladače.

Poslední pře pak v průměrné britské rodině vypukne zhruba ve 22:15, kdy se členové domácnosti pomalu chystají ulehnout zmoženi konzumací čehokoli. „Nejen krocani jsou na Vánoce rozpálení, vzplanutí rodinných pří jsou nevyhnutelná,“ řekla rodinná psycholožka Corinne Sweetová s odkazem na oblíbenou vánoční pochoutku. „Je to proto, že lidé, kteří se vzájemně vídají pouze občas, jsou najednou vrženi do situace, kdy jsou spolu celý den,“ trefně nachází příčiny rozhádaných Vánoc.

kuriozity
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...