Nechceme válku, stojíme za Ukrajinou!
Ilustrační foto: Pixabay

Nechceme válku, stojíme za Ukrajinou!

4. 3. 2022

Válka v Evropě. Něco, co nás dosud strašilo jen ve snech, je teď realitou. Je o to hroznější, že je jen pár stovek kilometrů od našich dveří. Redakce portálu i60 odsuzuje ty, kteří spustili na Ukrajině krvavé peklo. A taky ty, kteří s agresorem souhlasí.

Po válce s covidem, kterou jsme začali vyhrávat, přišla válka skutečná. Je to další rána do naší, už tak dost podlomené, psychiky. Včera na můj telefon volala nějaká neznámá paní a ptala se, co má dělat, kam odvezou její maminku, když přijde válka. Nerozuměl jsem jí. Rozrušeným hlasem mi pak vyprávěla, že sama bude mít za pár let sedmdesát, ale že se ještě stará o nemocnou mamínku, která už nechodí, jen leží a ona jí musí krmit, přebalovat. "Co s ní bude? Kam jí odvezou, až bude válka? Já můžu jít do metra, ale kam odvezou maminku?" ptala se naléhavě.

Snažil jsem se jí uklidnit, že se nemusí bát, že válka určitě nebude. "Ale kdyby byla, co s ní bude, kdo pro ni přijede, kam ji dají?"

Nedokázal jsem jí odpovědět. Ale zase jsem si uvědomil, kolik lidí  - stejně jako před dvěma lety - upadne do smutku a depresí. Kvůli jednomu šílenci, agesorovi a dnes, po zabíjení stovek civilistů včetně dětí a odstřelování jaderné elektrárny, mohu říct i teroristovi Putinovi.

Nesouhlasil jsem s celou řadou evropských nařízení a zákonů, které mnohdy nedávají smysl. Ale jsem rád, že jsme dnes součástí jednotné Evropy a členem NATO. Kdybychom nebyli, ruský agresor by klepal i na naše dveře. Takto máme pořád naději, že peklo, které Rusko rozpoutalo na Ukrajině, se nepřenese i na naši zemi a na celou Evropu.

Věřím a doufám, že sjednocená Evropa zlo zastaví. A zdůrazňuji, že redakce portálu stojí za Ukrajinou. Nechceme válku, chceme svobodně žít v demokratické zemi, v míru.

Portál i60 se připojuje ke svobodným a mírumilovným médiím a bude stejně jako ony aktivně vstupovat do diskuzí a názory lidí, podporující agresi na Ukrajině, bude blokovat. Tímto také vyzývám všechny čtenáře, kteří s tímto mým názorem nesouhlasí, a kteří snad i stojí na straně ruského prezidenta, aby odešli z portálu i60 a hledali komunitu na jiných webech, které ruskou propagandu podporují.

Ať žije Ukrajina. Ať žije mír!

 

Jan Raška, šéfredaktor portálu i60

 

 

 

 

terorismus válka
Hodnocení:
(4.8 b. / 39 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...