Není nad dobrou paměť
Foto autorka

Není nad dobrou paměť

10. 3. 2022

Mít dobrou paměť  není vůbec na překážku, i když v našem věku je to občas dost sporné. Je 8.3.22, a svátek MDŽ se pomalu vrací ke svým zvykům z dob hlubokého komunismu. Je to vidět u květinářství, která jsou obležena pány, žehlící  si kytičkou  své prohřešky. Já mám květiny také ráda, ale 8.3. vynechávám. Počasí bylo krásné a bezmračné, slunce opět přidalo na síle a my jsme se jeli podívat na zahradu. Máme ji v Brné a cesta vede přes Střekov. A tady se projevila ta paměť. Vzpomněla jsem si, že před lety, když u nás byla na návštěvě kamarádka Maruš ze Šluknova, vzali jsme ji na jednu rozhlednu právě na Střekově. Manžel si na ní také pamatoval, tak jsme se dohodli, že cestou ze zahrady se tam pojedeme podívat. Kupodivu jsme ji celkem rychle našli, tentokrát pracovala manželova paměť a naštěstí dobře.

Trochu technických údajů určitě nebude na škodu. Kamenná rozhledna se jmenuje Střekovská vyhlídka, byla postavena v r. 2009 na vrchu Malé sedlo  v obytné části Novosedlic, horní části dnešního Střekova. Měří něco málo přes 8 m, schodiště je dřevěné, nadmořská výška je 284 m a byla postavena jako třetí rozhledna v Ústí n/L.. Za jasného počasí je vidět hodně daleko, je volně přístupná 24 h. denně.

Mohu osobně potvrdit, že výhled je opravdu moc pěkný. Vzhledem k tomu, že byl pracovní den, lidí tam moc nebylo. Jsem moc ráda, že paměť zapracovala a my jsme si udělali další krásný výlet a nemuseli jsme ani jezdit daleko. Ochotu manžela nás tam vzít jsem přijala jako dárek k MDŽ, kytka zvadne, ale tenhle výlet mi v paměti zůstane  určitě aspoň ještě pár let. Jako vždy vás zvu na fotoprocházku na rozhlednu Střekovská vyhlídka.

Přeji nám všem klidné a krásné jaro, zdraví a svět bez násilí a válek. 

 

cestování Tip na výlet
Hodnocení:
(5 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...