Běhám pro Krásu, běhám pro babi a dědu. Na startu stojí i Táňa G. Brzobohatá a profesor Pavel Pafko
Ilustrace: Nadace Krása pomoci

Běhám pro Krásu, běhám pro babi a dědu. Na startu stojí i Táňa G. Brzobohatá a profesor Pavel Pafko

18. 3. 2022

Běh událostí nezastavíš. Během ale můžeš události ovlivnit. VyBěhej pro babi a dědu důstojnější místo pro život!,” právě tuto výzvu opět odstartovala Nadace Krása pomoci, která už počtvrté pořádá virtuální běh pro seniory.

Běhat může kdokoliv, kdekoliv a kdykoliv až do 10. dubna. Zaregistrovaní dostanou, kromě dobrého pocitu, také limitovanou velikonoční medaili.

Letos se na start běhu tradičně postaví Taťána Gregor Brzobohatá a spolu s ní i chirurg Pavel Pafko. “Všichni stárneme. A to, jaké naše stáří bude, můžeme ovlivnit my sami tím, jak se sami k sobě chováme. Stroj, který necháte dlouho rezivět, už nenastartujete. Na stáří se nemůžeme začít připravovat až dnem odchodu do důchodu,” říká chirurg a dokládá to startovním číslem 1 v nadačním virtuálním běhu.  

Odběhnuto už před Velikonocemi 

Běžci se zaregistrují na webu pořadatele - werunvirtual.com, částí startovného podpoří právě Nadaci Krása pomoci. Trasa je dlouhá 3 kilometry a je na každém účastníkovi, kde a jak ji absolvuje. V závodě jde o dobrou věc, ale i o výsledky. Ty může každý běžec zapsat do systému a poměřit tak síly s běžci z celé republiky. Medaili ale dostane každý - a je to opravdu originální limitovaná edice s motivem Krásy pomoci i Velikonoc, je vytvořená přímo pro tento jediný virtuální běh. 
Registrace k běhu je možná na tomto odkaze: https://werunvirtual.com/zavody/bezim-pro-babi-a-dedu-194.htm 
Běh pro babi a dědu není závod v pravém slova smyslu.  Jedná se spíš o charitativní výběh. V minulých letech běžci nadaci podpořili částkou 155 500 korun (jaro 2020), při druhém 167 600 korun (podzim 2020). 

Série závodu pro seniory ZDARMA 
Nadace Krása pomoci pomohla tisícům seniorů, aby mohli žít důstojně v domácím prostředí. Jsou to často lidé, kteří nemají rodinu nebo ji mají daleko a nemají nikoho, kdo by jim v životních situacích pomohl. My jsme právě tou pomocnou rukou. A chceme vyzvat ostatní, aby nám v našem úsilí pomohli, třeba právě díky virtuálnímu běhu,” uvedla ředitelka Nadace Soňa H. Morawitzová. 
Nadace Krása pomoci je letos poprvé ambasadorem kategorie 60+ v sérii běhů NN Night Run - běžci mají startovné zcela ZDARMA.

 

 

 

charita
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...