Teplo bude i přes Silvestra,
ale na horách začne sněžit

Teplo bude i přes Silvestra,
ale na horách začne sněžit

27. 12. 2012

V posledních dnech letošního roku se podle meteorologů budou denní teploty držet lehce nad bodem mrazu a mrznout by tak mělo pouze v noci. Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu by však mělo ve vyšších oblastech sněžit.

Poslední dny roku 2012 opanuje polojasné až oblačné počasí. Denní teploty se budou do Silvestra i v prvních lednových dnech pohybovat mezi 0 až 6 °C. V noci však budou ručičky teploměrů klesat i pod bod mrazu, avšak přes -5 °C by se mohly dostat pouze o víkendu, při vyjasnění a to jen na východě území.

Radost by počasí mohlo udělat především návštěvníkům lyžařských center. Meteorologové totiž předpovídají v příštích dnech ve vyšších oblastech sněžení, zejména pak o víkendu, kdy by mohlo sněžit už ve výškách od 500m. Ojediněle se ale také objeví mrznoucí mlhy, nízká oblačnost nebo déšť.

Většina lyžařských areálů na je i přes teplé počasí v provozu. Sjezdovky oblevu přestály, vlekařům vydatně pomáhá technický sníh. Lidé, kteří na lyže i v teplejším počasí vyrazí, se mohou těšit na kratší fronty u turniketů, než bývá obvyklé. Hlavní nápor lyžařů vlekaři očekávají až o víkendu.

lyžování
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.