Fotoreportáž z našeho velikonočního výšlapu
Všechny fotografie: Marie Měchurová

Fotoreportáž z našeho velikonočního výšlapu

20. 4. 2022

Jako každé Velikonoční pondělí se uskutečnil náš turistický pochod z Tesáku do Rajnochovic. Vyjeli jsme autobusem z Bystřice pod Hostýnem, přes podhostýnskou obec Chvalčov, kde nám z okna mávala naše íčkařka Anička P.

Na místě letos vyhořelé nenahraditelské turistické chaty Na Tesáku, jsme udělali první fota. Potom jsme panu majiteli vyhořelé chaty v náhradních prostorách zvýšili tržbu a odměnili jsme ho "tučným" spropitným. U studánky jsme si společně zarecitovali báseň Znám křišťálovou studánku a  naše tisková mluvčí ji otevřtela zlatým klíčem. Tím jsme oficiálně zahájili novou turistickou sezónu.

Po dalších čtyřech km proběhla v opuštěném letním pionýrském táboře tradiční "mrskačka" s opékáním a posezením. Když jsme dojedli nezdravé vuřty, klobásy a špekáčky, zapili jsme to zdravými moravskými nápoji. Slunečné počasí nám přálo, i když vzduch byl poněkud chladný.

Nakonec jsme dorazili do turisltické obce Rajnochovice, kde v místním Dvoře chovají koníky. Protože je jaro, každá z klisniček už měla okolo sebe mladé potomky. Ve stejnojmenné hospůdce jsme se zahřáli pravými domácími pokrmy a zazpívali jsme si národní i jiné oblíbené písničky.

cestování fotografování
Hodnocení:
(5.1 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...