Klidné jaro v Divoké Šárce
Všechny fotografie: Vladislava Dejmková

Klidné jaro v Divoké Šárce

28. 4. 2022

Během velikonočního víkendu jsem se poprvé ve svém životě podívala do Divoké Šárky. Počasí nebylo ideální, to ostatně uvidíte na mých fotografiích. Trvale zataženo, sluníčko jen párkrát nesměle vykouklo. Bylo i dost chladno. Nepříznivé počasí však mělo jednu výhodu, jen tu a tam jsme potkali nějakého člověka a větsinou se psem. A tak jsme si mohli v pohodě a všemi smysly užívat krásnou a skoro nedotčenou probouzející se jarní přírodu.

Do přírodní rezervace jsme se vydali od McDonalds na Evropské třídě. Brzy jsme se dostali na vyhlídku v místě bývalého hradiště, odkud byl nádherný rozhled na všechny strany. V kombinaci s pučícími stromy a keři to byl až neskutečný pohled, kterého jsme se nemohli nabažit. Tady také vznikly všechny fotografie “se shora”. Ledový vítr nás ale spolehlivě zahnal dolů do údolí. Pokračovali jsme po žluté značce a po objevení altánu, který ještě voněl čerstvým dřevem, jsme se rozhodli zahnout doprava po široké hliněné pěšině. Žádný konkrétní plán trasy jsme neměli. Jen se pořádně projít, nadýchat se čerstvého vzduchu a stát se na chvíli součástí jara. Potkali jsme Šárčinu studánku, došli jsme ke koupališti (zatím zavřeno), minuli funkční ale zcela prázdnou občerstvovnu a velké dětské hřiště. Procházeli jsme soutěskou podle hbitého Šáreckého potoka a zakláněli hlavy, abychom dohlédli až na vrcholky skal. Nebo je naopak skláněli k potoku, kde se haštěřili kachní páry. V závěru naší procházky jsme nakoukli i na koupaliště Džbán. A pak jsme po rozeklaných schodech vystoupali zpět na parkoviště, odkud jsme vyšli. Právě včas, drobně se rozpršelo.

Věcné informace o přírodní rezervaci Divoká Šárka můžete najít třeba na tomto odkazu:
https://czwiki.cz/Lexikon/Divoká_Šárka

Fotografie jsou seřazeny za sebou v pořadí, jak byly během vycházky pořízeny.

 

 

cestování Tip na výlet
Hodnocení:
(5.2 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...