Agenti CI5 Bodie a Doyle
prvně zasáhli před 35 lety

Agenti CI5 Bodie a Doyle
prvně zasáhli před 35 lety

29. 12. 2012

Oblíbený britský krimi seriál Profesionálové se vysílal poprvé před 35 lety, přesně 30. prosince 1977. Vzniklo celkem 57 epizod, ta poslední měla premiéru 6. února 1983. Seriál má snadno zapamatovatelný hudební motiv, syrový a uvěřitelný děj a dokonalou "chemii" mezi ústřední hereckou dvojicí agentů z vládní tajné služby CI5 Bodieho a Doyla, kterým sekunduje jejich otcovsky přísný a sarkastický šéf Cowley.

Hlavní kouzlo seriálu spočívá v ústřední herecké dvojici: Lewis Collins (William Bodie) a Martin Shaw (Raymond Doyle) se dokonale doplňují, a to přesto, že se v soukromí neměli moc rádi. Vzájemná averze přinášela stále větší komplikace a nakonec vedla dokonce až k ukončení seriálu. Po skončení seriálu v roce 1983 se jeho protagonisté se střídavými úspěchy snažili vystoupit ze stínu slavných seriálových postav.

V bývalém socialistickém Československu mohli diváci vidět 21 epizod, mezi nimi i epizodu Člen klanu (Klansmen), která byla ve Velké Británii zakázána kvůli propagaci rasismu. Po roce 1989 se na české televize dostaly všechny díly.

film seriál výročí
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.