Štěstí - muška jenom zlatá
Ilustrační foto: Pixabay

Štěstí - muška jenom zlatá

29. 4. 2022

Co je to vlastně štěstí? Muška jenom zlatá? Takto definuje štěstí báseň, kterou přednášel ve známém filmu Škola základ života žák Čuřík.

Řekla bych, že snad každý člověk se snaží tuto mušku zachytit. Kdo by štěstí nechtěl? Muška se ale chytit nedá. Na někoho si však někdy sedne a ten okamžitě štěstí zachytí. Štěstí ale bohužel netrvá dlouho. Ovšem na každém záleží, jak bude na tu mušku hodný a co jí za to své štěstí nabídne. Nabídnout ji ale můžete jenom svoji dobrotu. U někoho se ale mušce líbí a zůstane déle, ale ona má za úkol udělat šťstnými co nejvíce lidí.

Muška má tu schopnost, že dokáže rozeznat, kdo si štěstí zaslouží. U někoho štěstí opravdu netrvá moc dlouho, protože si ho neváží. To je muška smutná a hned odletí. 

Někdo by si ji chtěl chytit a uvěznit ji a mít ji jenom pro sebe. Nejde to, protože muška nikomu nesedne na lep. Proto každý prožije své štěstí, ale vždy na krátkou dobu. Štěstí se musí rozdělit spravedlivě a dokud tu mušku budeme chránit, do té doby se na nás štěstí dostane. Muška někdy obsáhne svými schopnostmi více lidí najednou. Když si štěstí zasloužíme, tak tady bude.

Proto se musíme snažit si ji zasloužit a doslova si ji hýčkat. Každý potřebuje ke štěstí něco jiného, protože má pro štěstí jiný důvod.

My ale potřebujeme štěstí spojit, a proto bychom měli mušku požádat, aby pomohla nám všem.

psychika životní postoj
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.